Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τις εξαγωγές

Στήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τις εξαγωγές

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δράση συμβουλευτικής σε επιχειρήσεις για θέματα εξωστρέφειας θα ξεκινήσει η Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης (ΣΕΚ) και τον Οργανισμό Ελληνικού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Στόχος της δράσης με τον διακριτικό τίτλο «Συμβουλευτική και Mentoring σε θέματα Εξωστρέφειας», η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, είναι η υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων που προτίθενται μελλοντικά να εξάγουν, αλλά και υφιστάμενων εξαγωγικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους.

Δικαίωμα συμμετοχής στη δράση έχουν εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρηματίες, που στοχεύουν στη διεθνοποίηση. Επιπλέον κριτήρια για την επιλογή των επιχειρήσεων αποτελούν: η δραστηριοποίηση σε εξωστρεφείς κλάδους της οικονομίας, οι βασικές γνώσεις σε θέματα εξωστρέφειας, η απασχόληση σε επιχειρήσεις με περισσότερα από 10 άτομα προσωπικό και με εξωστρεφή προσανατολισμό και η πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.

«Είναι απαραίτητο στη σημερινή συγκυρία όσοι επιθυμούν να εξάγουν να έχουν προηγουμένως εξοπλιστεί με ένα σύνολο βασικών και εξειδικευμένων γνώσεων, ώστε να μπορούν να προσδιορίζουν την αναγκαία κάθε φορά επιχειρησιακή στρατηγική ανά εξαγωγική αγορά-στόχο. Οι δυσμενείς συγκυρίες σε παγκόσμιο επίπεδο προϋποθέτουν έξυπνους τρόπους διείσδυσης σε νέες αγορές και καλή πληροφόρηση πριν από τη χάραξη των επόμενων βημάτων κάθε επιχείρησης», τόνισε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χρ. Σακελλαρίδη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή