ΚΕΠΕ: Η Ελλάδα ανακτά σταδιακά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών

ΚΕΠΕ: Η Ελλάδα ανακτά σταδιακά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα δείχνει να ανακτά σταδιακά την εμπιστοσύνη των επενδυτών και των αγορών, χάρη στην εξάλειψη των διδύμων ελλειμμάτων και τα μεταρρυθμιστικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί, αναφέρεται σε άρθρο στο δεύτερο τεύχος της νέας μηνιαίας έκδοσης «Ελληνική Οικονομία» του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Ειδικότερα, στο τεύχος της Ελληνικής Οικονομίας γίνεται μια επισκόπηση των βασικότερων οικονομικών εξελίξεων στην Ελλάδα και παρουσιάζονται τρία άρθρα που πραγματεύονται τη σημαντικότητα της εξωστρέφειας και των επενδύσεων. Συγκεκριμένα, στο πρώτο άρθρο παρουσιάζονται αναλυτικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ελληνικής οικονομίας σε επίπεδο εξαγώγιμων αγαθών και υπηρεσιών.

Το δεύτερο άρθρο σκιαγραφεί την πορεία των άμεσων ξένων επενδύσεων διεθνώς και στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητά τους στην ενδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Στο τελευταίο άρθρο επιχειρείται μια παρουσίαση των ευκαιριών και προοπτικών στον τομέα του τουρισμού με βάση τις διεθνείς καταναλωτικές τάσεις και ιδιαίτερα των αναδυόμενων αγορών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή