«Κυβερνητική δέσμευση η μείωση των εργοδοτικών εισφορών» απαντά ο Όλι Ρεν

«Κυβερνητική δέσμευση η μείωση των εργοδοτικών εισφορών» απαντά ο Όλι Ρεν

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις που γίνονται σήμερα με την Τρόικα για την απαίτηση των δανειστών για μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές απάντησε ο ευρωπαίος Επίτροπος, κ. Όλι Ρέν.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο έλληνας ευρωβουλευτής, αφού υπογράμμισε ότι ενδεχόμενη εφαρμογή του μέτρου της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών «θα επιφέρει μαύρη τρύπα στα ασφαλιστικά ταμεία που υπολογίζεται από 800 εκατ έως και 1 δις ευρώ», ζητούσε από την Κομισιόν να πληροφορηθεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και «αν υπάρχουν σκέψεις για περαιτέρω μειώσεις των συντάξεων», στο πλαίσιο της κάλυψης του ελλείμματος που προκύπτει για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στην απάντησή του ο Όλι Ρέν, διευκρινίζει ότι με βάση το Μνημόνιο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί για «μείωση των συντελεστών των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης κατά 3.9 εκατοστιαίες μονάδες εως την 1η Ιανουαρίου 2016» και σημειώνει ότι η «η μεταρρύθμιση αποτελεί επείγουσα ανάγκη για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας και την προώθηση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης». Τέλος, αποφεύγει να απαντήσει για το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων εξαιτίας της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, τονίζοντας απλά ότι «Η εφαρμογή του μέτρου θα πρέπει να είναι ισορροπημένη και ουδέτερη ως προς τα έσοδα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή