Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο συντάσσουν κυβέρνηση και Τρόικα

Το επικαιροποιημένο Μνημόνιο συντάσσουν κυβέρνηση και Τρόικα

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύνταξη των κειμένων του επικαιροποιημένου Μνημονίου έχουν ξεκινήσει τρόικα και οικονομικό επιτελείο με τις διαπραγματεύσεις να προχωρούν αργά, αλλά σταθερά. Πάντως, η τρόικα επιμένει να αμφισβητεί τις θετικές επιπτώσεις του πρωτογενούς πλεονάσματος του 2013 στον προϋπολογισμό του 2014, αλλά στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι τελικά οι πιέσεις θα καμφθούν.

«Τις επόμενες ώρες και ημέρες ξεκινάμε να δουλεύουμε τα κείμενα συμφωνίας» ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. Ωστόσο, νούμερα δεν έχουν συμφωνηθεί όπως πρόσθεσε αναδεικνύοντας ότι ακόμα υπάρχει απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Επίσης, στελέχη της τρόικας ανέφεραν στο Kathimerini.gr ότι η σύνταξη των κειμένων έχει ξεκινήσει, αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά κενά και πολλά θέματα που πρέπει να συμφωνηθούν. Για αυτό και στέλεχος της τρόικας μετά τη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, υποστήριξε πως «έχουμε ακόμα δουλειά».

Πάντως, και από το οικονομικό επιτελείο αναφέρουν ότι οι διαβουλεύσεις είναι δύσκολες και υπάρχει δρόμος ακόμα. Σημειώνουν πως η τρόικα συνεχίζει να αμφισβητεί την θετική επίπτωση που θα έχει το «ισχυρό και βιώσιμο» πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 στον φετινό προϋπολογισμό και ζητά προληπτικά μέτρα για να καλυφθούν οι απώλειες που ενδεχομένως να προκύψουν από τις αποφάσεις των δικαστηρίων για τα ειδικά μισθολόγια.

Νέα συνάντηση των επικεφαλής της τρόικας με το οικονομικό επιτελείο δεν έχει οριστικοποιηθεί, αλλά πιθανότατα θα λάβει χώρα την Κυριακή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή