Τρίτος τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους, η Ελλάδα το 2013

Τρίτος τουριστικός προορισμός για τους Ρώσους, η Ελλάδα το 2013

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα αναδείχθηκε πέρυσι, για πρώτη φορά, στην τρίτη θέση των δημοφιλών προορισμών στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών, σύμφωνα με τη ρωσική Στατιστική Υπηρεσία (Rosstat) και τα επίσημα αποτελέσματα του περασμένου έτους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αύξηση της ροής προς την Ελλάδα άγγιξε το 70% και ο αριθμός των τουριστών ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο, ανεβάζοντας τη χώρα μας κατά τέσσερις θέσεις στις προτιμήσεις και να ξεπερνά δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Κίνα, η Ταϊλάνδη και η Ισπανία.

Προηγούνται της Ελλάδας, η Τουρκία και η Αίγυπτος και ακολουθούν την Ισπανία ως προορισμοί, η Φινλανδία, η Γερμανία, η Ιταλία και τα Εμιράτα.

Σύμφωνα με τη Ρωσική Ένωση Τουριστικής Βιομηχανίας, ο συνολικός αριθμός των ταξιδιών Ρώσων στο εξωτερικό ήταν, το 2013, 54 εκατομμύρια, κατά 13% αυξημένος σε σχέση με τον αντίστοιχο αριθμό το 2012. Ειδικότερα, ο αριθμός των ταξιδιών για τουριστικούς σκοπούς αυξήθηκε κατά 19,3 %, γεγονός που καταδεικνύει την αύξηση των εισοδημάτων και της συνολικής ευημερίας των Ρώσων πολιτών, σημειώνει η Ένωση.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή