Κ. Ρέγκλινγκ: Σύντομα η «εκταμίευση» για Ελλάδα, εάν δοθεί η έγκριση από τρόικα

Κ. Ρέγκλινγκ: Σύντομα η «εκταμίευση» για Ελλάδα, εάν δοθεί η έγκριση από τρόικα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα πρώτα βήματα για την εκταμίευση των υπόλοιπων κεφαλαίων ύψους 10,1 δισ. ευρώ, τα οποία είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), μπορούν να γίνουν ακόμη και την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

«Εάν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από την αξιολόγηση της τρόικας και εάν εκπληρωθούν οι όροι, η εκταμίευση των κεφαλαίων στην Ελλάδα μπορεί να γίνει γρήγορα, δήλωσε ο κ. Ρέγκλινγκ σε δημοσιογράφους στη Ρίγα της Λετονίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι εάν ο έλεγχος της τρόικας ολοκληρωθεί έως το τέλος της εβδομάδας, οι εμπειρογνώμονές της θα μπορούσαν να συστήσουν στο Eurogroup, που συνεδριάζει τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, την εκταμίευση των χρημάτων στην Ελλάδα.

Η εκταμίευση θα γίνει αργότερα, καθώς η τρόικα θα πρέπει να συντάξει αναλυτική έκθεση για την πρόοδο της Ελλάδας πριν την αποδέσμευση των χρημάτων, προσθέτει το δημοσίευμα.

Ο κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε επίσης ότι δεν αναμένει «μεγάλες εκπλήξεις» από τις σε εξέλιξη ασκήσεις αντοχής των τραπεζών στις πέντε χώρες που έχουν δοθεί δάνεια από το ΕΤΧΣ και τον ΕΜΣ, δηλαδή την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή