Ρόιτερς: Υποχωρεί η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων

Ρόιτερς: Υποχωρεί η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα κάτω από αυτές των 30ετών ομολόγων, για πρώτη φορά από τα τέλη του 2013, καθώς μειώνονται οι φόβοι των επενδυτών για το ενδεχόμενο να μην εξοφληθούν για τη συνολική αξία των τίτλων, επισημαίνει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η βελτίωση των προοπτικών για την ελληνική οικονομία και η εκτόνωση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης έχουν οδηγήσει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων στο χαμηλότερο επίπεδο από την αναδιάρθρωση του χρέους της χώρας τον Μάρτιο του 2012.

«Γενικά, το αφήγημα σχετικά με την Ελλάδα βελτιώνεται ξεκάθαρα. Υπάρχουν ενδείξεις δυναμικής στην οικονομία. Το πρωτογενές πλεόνασμα προέκυψε νωρίτερα του αναμενόμενου», δήλωσε ο Μαρκ Γουόλ, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρωζώνη στη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, προσθέτοντας: «Υπήρξαν τα μηνύματα από την ΕΕ, ότι είναι πρόθυμη να συζητήσει για την ελάφρυνση του χρέους, αν και αυτό αργότερα στο καλοκαίρι. Επομένως, υπάρχει ένα θετικό υπόβαθρο που συνεχίζει να επηρεάζει σημαντικά τις αγορές των ελληνικών τίτλων».

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων υποχώρησαν κατά 20 μονάδες βάσης στο 6,66% σήμερα, ενώ οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων μειώθηκαν κατά 13 μονάδες βάσης στο 6,68%, επαναφέροντας την καμπύλη σε μία πιο φυσιολογική ανοδική κλίση. Το γεγονός ότι τα 10ετή ομόλογα είχαν υψηλότερες αποδόσεις από τα πιο μακροπρόθεσμα αντανακλούσε τις ανησυχίες των επενδυτών ότι μπορεί να μην αποπληρωθούν για το σύνολο των κεφαλαίων τους.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή