«Κοντά σε συμφωνία» με τρόικα για ομαδικές απολύσεις και ασφαλιστικές εισφορές

«Κοντά σε συμφωνία» με τρόικα για ομαδικές απολύσεις και ασφαλιστικές εισφορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το θέμα των ομαδικών απολύσεων και της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών απασχόλησε τη σημερινή πολύωρη σύσκεψη των υπουργών Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση, και Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας. Νέα συνάντηση Στουρνάρα – τρόικας σήμερα το βράδυ. «Σήμερα έγινε ουσιαστική συζήτηση» για τα δύο αυτά θέματα όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου, ενώ εκτίμησε πως οι δύο πλευρές είναι κοντά στο να καταλήξουν σε συμφωνία. Αλλά κανένα από τα δύο δεν έκλεισε σήμερα. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μείωση των εισφορών η ελληνική πλευρά εμμένει στο ότι θα πρέπει να προέλθει κατά 2,9% από τον εργοδότη και κατά 1% από τον εργαζόμενο, καθώς επίσης και να γίνει εφάπαξ από τον Ιούλιο. Αντιθέτως, η τρόικα εμμένει το 3,9% να είναι εργοδοτικό.

 Σχετικά με τις ομαδικές απολύσεις αρμόδιος παράγοντας ανέφερε μετά τη σύσκεψη πως αποτελεί στοιχείο ωριμότητας η συμφωνία των Κοινωνικών Εταίρων για την δημιουργία του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) και η κυβέρνηση συνεισέφερε με τη μεταβίβαση της υπογραφής στο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, η τρόικα εμμένει στην κατάργηση του υπουργικού βέτο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή