Πρόστιμα 116.432 ευρώ σε σωματεία και σχολές δασκάλων οδήγησης

Πρόστιμα 116.432 ευρώ σε σωματεία και σχολές δασκάλων οδήγησης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 116.432 ευρώ σε έξι σωματεία δασκάλων οδήγησης και επτά επιχειρήσεις του ιδίου κλάδου επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού με ομόφωνη απόφαση της ολομελείας της. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση διαπιστώθηκε ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα καθόριζαν τις τιμές και περιόριζαν τη διάθεση των σχετικών υπηρεσιών. Τα σωματεία στα οποία επιβλήθηκαν πρόστιμα είναι τα ακόλουθα:

• Πρόστιμο 27.263 ευρώ στον Σύλλογο Σχολών Οδηγών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας «Ο Αγιος Νικόλαος».

• Πρόστιμο 22.938 ευρώ στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Δικύκλων Θεσσαλονίκης «Ο Λευκός Πύργος».

• Πρόστιμο 4.673 ευρώ στον Σύλλογο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Ν. Ευβοίας – Βοιωτίας.

• Πρόστιμο 4.724 ευρώ στο Σωματείο Επαγγελματιών Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων και Δικύκλων Αρτας «Ο Αραχθος».

• Πρόστιμο 31.802 ευρώ στην Ενωση Επαγγελματιών Εκγυμναστών Οδηγών Αυτοκινήτων – Μοτοσικλετών Ηπείρου και Επτανήσων «Τα Γιάννενα».

• Πρόστιμο 18.330 ευρώ στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Κεντρικής Ελλάδος.

Επιπλέον, η Επιτροπή Ανταγωνισμού επέβαλε μικρότερα πρόστιμα, έως 2.170 ευρώ, σε επτά μεμονωμένες σχολές οδηγών του νομού Βοιωτίας για την παράβαση του από κοινού καθορισμού των τιμών. Η ανεξάρτητη αρχή διαπίστωσε παράβαση και από την πλευρά της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λαμίας, χωρίς όμως να επιβάλει πρόστιμο. Το τραπεζικό ίδρυμα κρίθηκε ότι παρείχε διευκολύνσεις στο «καρτέλ των σχολών οδήγησης» που δρούσε στην Κεντρική Ελλάδα. Τέλος, η Επιτροπή Ανταγωνισμού απηύθυνε συστάσεις στο Σωματείο Εκπαιδευτών Οδηγών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Μακεδονία» και στο Σωματείο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτου – Μοτοσικλέτας Δυτικής Κρήτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή