Τέλη Μαρτίου βεβαιώσεις αποδοχών στη ΓΓΠΣ

Τέλη Μαρτίου βεβαιώσεις αποδοχών στη ΓΓΠΣ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέχρι τις 28 Μαρτίου θα πρέπει να έχουν αποστείλει ηλεκτρονικά οι επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία τις βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων στη Γενική Γραμματεια Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι βεβαίωσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις πρέπει να υποβληθούν έως την 28η Μαρτίου 2014.

Σύμφωνα με τη νέα μεθοδολογία που θα ισχύσει για τις υποβολές δηλώσεων Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων έτους 2014 (χρήση 2013), οι κωδικοί της φορολογικής δήλωσης των εισοδημάτων που προέρχονται από τις ανωτέρω βεβαιώσεις προσυμπληρώνονται χωρίς τη δυνατότητα επεξεργασίας από τον φορολογούμενο.

Σε περίπτωση απουσίας ηλεκτρονικής πληροφόρησης από τον εργοδότη ή τον αρμόδιο φορέα, η υποβολή της δήλωσης φόρου εισοδήματος έτους 2014 των αντισυμβαλλομένων (υπαλλήλων, συνταξιούχων, προμηθευτών υπηρεσιών κ.τ.λ.) θα είναι δυσχερής μέχρι την αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού αρχείου βεβαιώσεων από τους υπόχρεους.

Σημειώνεται ότι η ηλεκτρονική πύλη της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ανοίγει στις 20 Μαρτίου, ενώ η σχετική διαδικασία θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Περισσότερες πληροφορίες για την αποστολή των στοιχείων μπορούν τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών ταμείων να βρουν στην ηλεκρονική σελίδα www.gsis.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή