Στο ΤΑΙΠΕΔ περνά ο έλεγχος επιπλέον 168 κρατικών ακινήτων

Στο ΤΑΙΠΕΔ περνά ο έλεγχος επιπλέον 168 κρατικών ακινήτων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα ακίνητα μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ με στόχο την κάλυψη των μνημονιακών στόχων του 2013. Το υπουργείο Οικονομικών ανήρτησε προχθές απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων με την οποία μεταβιβάζονται 168 ακίνητα στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Μεταξύ των ακινήτων περιλαμβάνονται τα προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας, ακίνητα του υπ. Πολιτισμού στην Πλάκα, ολυμπιακά ακίνητα, ακίνητα που βρίσκονται σε ξένες χώρες, το Ξενία Πλαταμώνα κ.ά.

Μεταξύ των ολυμπιακών ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνονται το Ολυμπιακό Ιππικό Κέντρο στο Μαρκόπουλο, το Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου και το Ολυμπιακό Κέντρο Κωπηλασίας στον Σχινιά. Στα ακίνητα του εξωτερικού που περιλαμβάνονται στη λίστα περιέχονται ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου που βρίσκονται στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, στην Πραιτώρια της Ν. Αφρικής και στο Ερεβάν της Αρμενίας. Τέλος, η λίστα περιλαμβάνει 18 περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται στην περιοχή της Πλάκας και άλλα 137 περιουσιακά στοιχεία (κυρίως διαμερίσματα) που βρίσκονται στα προσφυγικά κτίσματα της Λ. Αλεξάνδρας.

Με τις νέες μεταβιβάσεις τα ακίνητα που έχουν εισφερθεί από το ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ πλησιάζουν τα 1.000, όπως προέβλεπε το αναθεωρημένο μνημόνιο που συμφωνήθηκε στις αρχές του 2012. Μέχρι και πριν από την προχθεσινή μεταβίβαση είχαν μεταβιβαστεί στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων περίπου 700 ακίνητα.

Στο μεταξύ το ΤΑΙΠΕΔ ξεκίνησε εκ νέου τη διαδικασία αξιοποίησης της έκτασης Αφάντου στη Ρόδο. Είναι η τρίτη φορά που το Ταμείο επιχειρεί την αξιοποίηση της έκτασης μαμούθ που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της Ρόδου, περίπου 500 στρεμμάτων. Αυτή τη φορά το ΤΑΙΠΕΔ «σπάει» στα δύο την έκταση και επιχειρεί την αξιοποίησή της όχι από ένα αλλά από δύο επενδυτικά σχήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή