Στο 3,9% η ύφεση το 2013

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο 3,9% αναθεωρήθηκε η εκτίμηση για την ύφεση του 2013 απο 3,7% που ήταν αρχικά. Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική αρχή, αναθεωρήθηκε το επίπεδο της ύφεσης του τελευταίου τριμήνου του 2013 στο 2,3% απο 2,6% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση.

Αντιστοίχως αναθεωρήθηκαν και οι εκτιμήσεις των προηγούμενων τριμήνων αλλά επι τα χείρω, επηρεάζοντας το συνολικό αποτέλεσμα. Ειδικότερα, για το πρώτο τρίμηνο του 2013 το ΑΕΠ συρρικνώθηκε κατά 6% έναντι προηγούμενης ετκτίμησης 5,5%, για το δεύτερο τρίμηνο κατά 4% αντί 3,7% και για το τρίτο τρίμηνο κατά 3,2% έναντι 3%.

Πάντως, σε όλο το έτος η ύφεση διαμορφώνεται στο 3,9%, ποσοστό το οποίο είναι καλύτερο ακόμα και απο την αναθεωρημένη πρόβλεψη του Μνημονίου που έδειχνε ότι η ύφεση θα είναι 4%.

Σε ο,τι αφορά το τέταρτο τρίμηνο του 2014, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ η κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 0,2% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013, ενώ η δημόσια κατανάλωση μειώθηκε κατά 2,6%. Επίσης, οι επενδύσεις υποχώρησαν κατά 15,3%. Οι εισαγωγές υποχώρησαν κατά 5,6% ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν οριακά κατά 0,5%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή