Ο απολογισμός του ΤΧΣ για το δεύτερο εξάμηνο του 2013

Ο απολογισμός του ΤΧΣ για το δεύτερο εξάμηνο του 2013

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του δεύτερου εξαμήνου του 2013 δημοσιοποίησε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Για τις συστημικές

Σε ό,τι αφορά τις συστημικές τράπεζες το Ταμείο συναίνεσε για την εφαρμογή του Προγράμματος Εθελουσίας Εξόδου για το προσωπικό του Ομίλου Πειραιώς. Στην Alpha Bank συναίνεσε για την πώληση της θυγατρικής της στην Ουκρανία, JSC Astra Bank, καθώς και για την εκταμίευση 284,6 εκατ. ευρώ σε ομόλογα EFSF για την κάλυψη των 2/3 του αρχικού χρηματοδοτικού κενού των συνεταιριστικών τραπεζών Δωδεκανήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Ευβοίας που πέρασαν στον έλεγχο της Alpha. Στη Eurobank το Tαμείο ενέκρινε την αγορά της Νέας Proton και του Νέου Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου καθώς και τη συναλλαγή της Eurobank Properties με τη Fairfax. Παράλληλα, εγκρίθηκαν η έναρξη της διαδικασίας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank αλλά και η εφαρμογή προγράμματος εθελουσίας αποχώρησης προσωπικού. Τέλος, στην Εθνική το ΤΧΣ ενέκρινε την εξαγορά της καλής Probank, καθώς και της πώλησης του 66% της Εθνικής Πανγαία. Παράλληλα, το Ταμείο έδωσε το πράσινο φως για την εφαρμογή του προγράμματος της εθελουσίας εξόδου προσωπικού του ομίλου.

Διατήρηση σταθερότητας

Η διευθύνουσα σύμβουλος Αναστασία Σακελλαρίου δήλωσε: «Το ΤΧΣ συνεπές στο έργο του υλοποίησε επιτυχώς το 2013 μία σειρά ενεργειών που σκοπό είχαν τη διατήρηση της σταθερότητας του ελληνικού τραπεζικού συστήματος και τη στήριξη των πιστωτικών ιδρυμάτων. Το ΤΧΣ θα συνεχίσει την αποστολή του με τη δημιουργία των συνθηκών και των προϋποθέσεων εκείνων που θα επιτρέψουν την κεφαλαιακή ενίσχυση και την περαιτέρω προσέλκυση νέων ιδιωτικών κεφαλαίων προς τις τράπεζες, με απώτερο στόχο την επιστροφή τους στον ιδιωτικό τομέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή