Βιομηχανία: Αύξηση της παραγωγής κατά 1% τον Ιανουάριο

Βιομηχανία: Αύξηση της παραγωγής κατά 1% τον Ιανουάριο

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση 1% σημείωσε ο γενικός δείκτης βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο φέτος, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιανουαρίου 2013, έναντι μείωσης 4,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση το 2013 προς το 2012.

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), η συγκεκριμένη εξέλιξη, οφείλεται στις εξής μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ορυχείων- λατομείων κατά 1,6%

β. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 1%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλε, κυρίως, η αύξηση στην παραγωγή χημικών προϊόντων (6,3%), ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων (131,6%), μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού (26,1%) και μηχανοκινήτων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων (269,7%). Στον αντίποδα, συνεχίστηκε η πτώση στην παραγωγή παραδοσιακών προϊόντων, όπως, ποτών (-5,9%), καπνού (-20,9%), κλωστοϋφαντουργικών υλών (-27,7%), ειδών ένδυσης (-11%), δερμάτων- ειδών υπόδησης (-32,4%) και ξύλου- φελλού (-32,4%)

γ. Στην αύξηση του δείκτη παραγωγής ηλεκτρισμού κατά 2%

δ. Στη μείωση του δείκτη παροχής νερού κατά 2,8%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή