Η ένταση στην Ανατ. Μεσόγειο επηρεάζει αρνητικά φέτος την κρουαζιέρα

Η ένταση στην Ανατ. Μεσόγειο επηρεάζει αρνητικά φέτος την κρουαζιέρα

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανάκαμψη θα έχει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα από το 2015 και μετά επισημαίνει σε δηλώσεις του στην «Κ» ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων για τον κλάδο Ανδρέας Στυλιανόπουλος, οποίος βρίσκεται στο Mαϊάμι, συμμετέχοντας στην παγκόσμια ετήσια έκθεση για τον κλάδο της κρουαζιέρας Cruise Shipping/Seatrade.

Οπως τονίζει, στις συζητήσεις που γίνονται με τις εταιρείες κρουαζιέρας για τα έτη από 2015 έως 2017 εξετάζονται οι δυνατότητες επέκτασης των δρομολογίων τους σε υφιστάμενα και νέα λιμάνια στη χώρα μας. Ο κ. Στυλιανόπουλος με την ιδιότητα και του προέδρου του ταξιδιωτικού Οργανισμού Navigator που αντιπροσωπεύει σε Ελλάδα και άλλους 3 προορισμούς τον όμιλο Royal Caribbean Cruises, σημειώνει για φέτος ότι θα μειωθεί ο αριθμός των προσεγγίσεων κρουαζιερόπλοιων στη χώρα μας λόγω των αρνητικών συγκυριών σε χώρες της Ανατολικής Μεσογείου (Συρία, Αίγυπτος). Αυτό, όμως, προσθέτει δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα μειωθεί και ο αριθμός των επιβατών, επισημαίνοντας τις παραμέτρους της πληρότητας και της χωρητικότητας των πλοίων. Στην έκθεση παραβρίσκονται μεταξύ άλλων και επικεφαλής ελληνικών λιμένων με αυξημένη δραστηριότητα στον κλάδο της κρουαζιέρας.

Ο κ. Γιάννης Μπρας, επικεφαλής του λιμανιού στο Ηράκλειο που είχε συναντήσεις με στελέχη των εταιρειών Costa Crociere, Aida Cruises, MSC Cruises, Disney Cruise Line και Norwegian Cruise Line, εκτίμησε για το 2014 ότι παρά τα προβλήματα στην Ανατολική Μεσόγειο το κρητικό λιμάνι θα έχει αύξηση κατά 10% αφίξεων επισκεπτών κρουαζιέρας. Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό των δρομολογίων για κρουαζιέρες σε παγκόσμιο επίπεδο για τη φετινή περίοδο, το μερίδιο της Μεσογείου θα διαμορφωθεί στο 18,9% από 21,7% πέρυσι, το μερίδιο της Καραϊβικής στο 37,3% από 34,4%, της Αλάσκας στο 4,8% από 4,5% και της Ασίας στο 4,4% από 3,4%. Φέτος αναμένεται να ταξιδέψουν, διεθνώς, με κρουαζιερόπλοια 21,7 εκατ. τουρίστες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή