Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων στο τραπέζι Βαρβιτσιώτη με Ράιχενμπαχ

Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων στο τραπέζι Βαρβιτσιώτη με Ράιχενμπαχ

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει καλύτερος συντονισμός σε ζητήματα που αφορούν τη στελέχωση της Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης συναντήθηκε με τον επικεφαλής της ομάδας Δράσης Χορστ Ράιχενμπαχ και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ) θα έχει ως κύρια αρμοδιότητα την παρακολούθηση της εφαρμογής τής εθνικής στρατηγικής στον λιμενικό τομέα, καθώς και την εποπτεία των λιμένων, κρατικών και ιδιωτικών, και στόχος του υπουργείου Ναυτιλίας είναι να ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια σχετικά με τη χρηματοδότησή της ή το προσωπικό που θα εργάζεται σε αυτή.

Η δημιουργία της ΡΑΛ που θα έχει εποπτικό ρόλο σε οποιαδήποτε σύμβαση στα λιμάνια αποτελεί μια από τις άμεσες προτεραιότητες του υπουργού Ναυτιλίας, καθώς η λειτουργία της θα είναι απαραίτητη για τη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ.

Σημειώνεται ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης κατά τη πρόσφατη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των λιμενεργατών, στο πλαίσιο της κινητοποίησης τους για την ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, είχε πει πως στο νομοσχέδιο για τα σκάφη αναψυχής θα περιλαμβάνεται τροπολογία σχετικά με την ΡΑΛ για να επιβλέψει τη σχετική σύμβαση.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή