Σύντομα

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλέψεις για αύξηση τουρισμού από σκανδιναβικές χώρες το 2014

Iδιαίτερα καλή αναμένεται για τους ελληνικούς προορισμούς η τουριστική περίοδος του 2014 από τις σκανδιναβικές χώρες, σύμφωνα με όσα μετέφεραν στην υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη εκπρόσωποι των Τour Operators (Τ.Ο.) που δραστηριοποιούνται στις εν λόγω αγορές. Ειδικότερα, η κ. Κεφαλογιάννη κατά την επίσκεψή της στο Οσλο συναντήθηκε με τη διοίκηση των Τ.Ο. Apollo, Starttours, Ving & Lilleput με κύριο αντικείμενο συζήτησης την ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και ταξιδιωτικών προορισμών που θα συμβάλλουν στον επιδιωκόμενο από την Ελλάδα στόχο επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό εξετάστηκε και η δυνατότητα ενσωμάτωσης στα προγράμματα των Τ.Ο. νέων ελληνικών προορισμών όπου αναπτύσσονται ειδικές μορφές τουρισμού όπως city breaks, αγροτουρισμός και ιατρικός τουρισμός.

WWF: Το κόστος για το περιβάλλον

«Το δυναμικό αναπτυξιακό προφίλ που προβάλλει η ΔΕΗ στους υποψήφιους επενδυτές έχει μεγάλο, κρυφό μέχρι σήμερα κόστος για την ελληνική κοινωνία». Αυτό επισημαίνει η WWF, απαντώντας στην ανακοίνωση της ΔΕΗ περί «ανυπόστατης επίθεσης» της περιβαλλοντικής οργάνωσης στην εταιρεία. «Η ΔΕΗ αποκρύπτει από την κοινωνία ότι η αγορά δικαιωμάτων εκπομπών από την εταιρεία θα βαίνει αυξανόμενη μέχρι το 2040, με το κόστος να καταλήγει προφανώς στον καταναλωτή (απαιτεί επιπλέον 239 εκατ. ευρώ ετησίως). Επιπλέον, η ΔΕΗ δεν έχει ποτέ αναφερθεί στις εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις που έχει η λειτουργία των εργοστασίων της στην υγεία των κατοίκων των λιγνιτικών κέντρων, ούτε και στη μη συχνά αντιστρεπτή αλλά διαρκώς επιδεινούμενη περιβαλλοντική υποβάθμιση που προκαλεί», αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση.

Την εκλογή νέου διοικητικού συμβουλίου για την επόμενη πενταετία ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση της ΑΕΓΑ Ευρωπαϊκή Πίστη, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014.

Ειδικότερα, το νέο διοικητικό συμβούλιο της ασφαλιστικής εταιρείας απαρτίζουν τα εξής μέλη:

• Σταύρος Λεκκάκος.

• Χρήστος Γεωργακόπουλος.

• Χρόνης Θεόδωρος.

• Γεώργιος Κωνσταντινίδης.

• Ερικ Κρίστοφερ Σαρπ.

• Νικόλαος Χαλκιόπουλος.

• Στέφανος Βερζοβίτης.

• Γεώργιος Διαμαντόπουλος και Σωτήριος Συρμακέζης.

H τιμή για απλή χρήση αιγιαλού

Το αντάλλαγμα για την παραχώρηση της απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας πλην τουριστικών δημοσίων κτημάτων σε όμορα κύρια τουριστικά καταλύματα θα υπολογισθεί για το έτος 2014 από τον πολλαπλασιασμό του 1/4 της μέσης τιμής απλού δίκλινου δωματίου μετά λουτρού χωρίς λοιπές επιβαρύνσεις, όπως η τιμή αυτή δηλώνεται στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος επί τον αριθμό των κλινών και χωρίς να ελέγχεται η ύπαρξη δυσαναλογίας σε σχέση με το ποσό που προκύπτει βάσει των μισθωτικών συνθηκών της περιοχής. Αυτό επισημαίνει σε ενημερωτικό του σημείωμα το ΞΕΕ και περιέχεται στο σχέδιο νόμου που έχει ετοιμάσει το υπ. Τουρισμού. Παράλληλα, σημειώνει ότι εάν κάποιο ξενοδοχείο δεν υποβάλλει τιμές το 2014 προς έγκριση στο ΞΕΕ τότε το αντάλλαγμα θα υπολογισθεί βάσει των εγκεκριμένων τιμών του 2013 προσαυξημένων κατά 3%. Επίσης, προσθέτει ότι εάν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες τιμές και το 2013, τότε θα υπάρξει πρόβλημα και ίσως το ξενοδοχείο κληθεί να πληρώσει υψηλό αντάλλαγμα βάσει των μισθωτικών συνθηκών της περιοχής όπως τις καθορίζει ο δήμος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή