Παραμένουν ανοικτά τα ενεργειακά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα

Παραμένουν ανοικτά τα ενεργειακά στη διαπραγμάτευση με την τρόικα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Ανοικτά παραμένουν τα ενεργειακά θέματα στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Γ. Μανιάτη, με τους επικεφαλής της τρόικας, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου δήλωσε ότι για χωροταξικά, πολεοδομικά, νερά και περιβάλλον υπάρχει συμφωνία.  Όμως, πρόσθεσε πως για ενέργεια (ηλεκτρική και φυσικό αέριο) δεν έχει κλείσει η διαπραγμάτευση, παρά το γεγονός ότι σε αρκετά ζητήματα υπήρξε πρόοδος. Πάντως, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Περιβάλλοντος συνέδεσε την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης, καθώς όπως δήλωσε βασικό θέμα της Συνόδου θα είναι η ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας και η προστασία των ευάλωτων νοικοκυριών.

  «Η Ελλάδα έχει τις θέσεις της και στα δύο θέματα» υποστήριξε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι «μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την τρόικα πριν τη Σύνοδο, αλλά δεν είναι ακόμα σαφές». Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη με την τρόικα τέθηκαν όλα τα θέματα που περιλαμβάνονται στο πακέτο της βιομηχανίας. Δηλαδή, η διακοψιμότητα, το κόστος φυσικού αερίου και τα τιμολόγια της ΔΕΗ. Ακόμα είναι άγνωστο εάν θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ κ. Μανιάτη με τους επικεφαλής της τρόικας, ενώ αυτή τη στιγμή οι τελευταίοι έχουν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή