Πιθανή η συμφωνία τη Δευτέρα με την τρόικα

Πιθανή η συμφωνία τη Δευτέρα με την τρόικα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Δευτέρα αναμένεται να κλείσουν τα κυριότερα θέματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Από το πρωί της Κυριακής διεξάγονται αλλεπάλληλες συσκέψεις τόσο με την τρόικα όσο και μεταξύ των ελληνικών αρχών, σε μία προσπάθεια να επέλθει συμφωνία και να κλείσει ο επτάμηνος έλεγχος. Ωστόσο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν στο kathimerini.gr ότι το πιθανότερο είναι να υπάρξει συμφωνία τη Δευτέρα στα κυριότερα ζητήματα, ενώ εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης του τελικού κειμένου της συμφωνίας θα διαρκέσει λίγο περισσότερο λόγω του εκτενούς χαρακτήρα του. Πάντως, παρά τα ολλά ανοικτά ζητήματα επικρατεί αισιοδοξία ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει. 

 Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, το ευρωπαϊκό σκέλος της τρόικας δείχνει μεγαλύτερη ευελιξία στην παρούσα φάση έναντι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο διατηρεί πιο σκληρή στάση στις συζητήσεις. Αρμόδια στελέχη αναφέρουν ότι η Ε.Ε. δεν υποστηρίζει σθεναρά ολα τα ζητήματα που θέτει το ΔΝΤ, όπως για παράδειγμα, η απαίτηση για απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων το 2015.   Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, του υπουργού Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση και του υπουργού Ανάπτυξης, κ. Κ. Χατζηδάκη, με τους επικεφαλής της τρόικας. Επίσης, στις διαβουλεύσεις μετέχει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κ. Μητσοτάκης, με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης να δηλώνει εισερχόμενος στη σύσκεψη ότι στα ίδια εμμένει η τρόικα, στις θέσεις μας εμμένουμε κι εμείς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή