Για την τελική διαπραγμάτευση παραπέμπονται ΟΟΣΑ και μισθολογικά Δημοσίου

Για την τελική διαπραγμάτευση παραπέμπονται ΟΟΣΑ και μισθολογικά Δημοσίου

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Υπάρχει πρόοδος σε όλες τις ενότητες, αλλά υπάρχει ακόμη και αρκετή δουλειά δήλωσε κυβερνητικό στέλεχος αναφορικά με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Οι συσκέψεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και του υπουργού Ανάπτυξης ολοκληρώθηκαν και σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη και των δύο υπουργείων η τελική συμφωνία για τα θέματα και των δύο υπουργείων παραπέμπονται στο πλαίσιο της συνολικής διαπραγμάτευσης.

  Αναφορικά με τα θέματα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου ανέφερε  ότι υπήρξε “καλή πρόοδος” και το μόνο θέμα που απομένει ανοικτό είναι το ζήτημα των απολύσεων του 2015. Ο ίδιος παράγοντας δήλωσε πώς “ότι είναι να πούμε το είπαμε”, και εκτίμησε ότι υπάρχει πλέον μεγάλη κατανόηση από την τρόικα.

 Παράλληλα, κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι από το κείμενο της συμφωνίας για το υπουργείο Δ. Μεταρρύθμισης, που υπήρχε το μεσημέρι αποσύρθηκε τελικά ένα σημείο που αφορούσε τα μισθολογικά του Δημοσίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τρόικα ζητούσε να υπάρξει παρέμβαση στο μισθό των νεοεισερχόμενων δημοσίων υπαλλήλων αλλά πλέον αυτή η απαίτηση δεν υπάρχει. Παραμένει βέβαια το θέμα του εξορθολογισμού των πρόσθετων αμοιβών.

Αναφορικά με τα θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης και την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης υποστήριξε ότι δεν είμαστε  μακριά , υπάρχουν εκκρεμότητες (γάλα, φάρμακα κλπ), αλλά το βάρος πλέον είναι στη συνολική συμφωνία. Σημείωσε δε ότι και η κυβέρνηση θέλει να εφαρμόσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέτρα γίνεται, αλλά κάποιες δράσεις θα πρέπει να γίνουν με το δικό μας τρόπο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή