Σύγκλιση για ασφαλιστικές εισφορές, χάσμα για απολύσεις στο Δημόσιο με τρόικα

Σύγκλιση για ασφαλιστικές εισφορές, χάσμα για απολύσεις στο Δημόσιο με τρόικα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήρης διαφωνία για τις ομαδικές απολύσεις και σημαντική σύγκλιση για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το θεσμό των τριετιών ήταν το αποτέλεσμα της σύσκεψης του υπουργού Εργασίας, κ. Ι. Βρούτση, με τους επικεφαλής της τρόικας που διήρκησε 5,5 ώρες. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, «η όποια συζήτηση πλέον ολοκληρώθηκε». Αναφορικά με τα τρία σημαντικότερα θέματα του υπουργείου, ο ίδιος παράγοντας υποστήριξε:

1.      Στο θέμα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3,9% «είμαστε πάρα πολύ κοντά». Η ελληνική πλευρά προβλέπει τη μείωση κατά 2,9% από τις εργοδοτικές εισφορές και κατά 1% από τους εργαζόμενους, ενώ η μείωση θα γίνει άπαξ από τον Ιούλιο.

2.      «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο» αναφορικά με το θέμα των τριετιών. «Ο θεσμός διατηρείται» συμπλήρωσε και δήλωσε ότι «κοιτάζουμε μόνο κίνητρα για τους μακροχρόνια ανέργους». Επί της ουσίας εξετάζεται η μείωση του κόστους των τριετιών για τους μακροχρόνια ανέργους, ενώ για όλους τους υπόλοιπους το καθεστώς παραμένει ως έχει.

3.      Στο ζήτημα των ομαδικών απολύσεων «δεν υπάρχει σύγκλιση» σύμφωνα με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Εργασίας. «Εχουν άλλη προσέγγιση και εμείς παρουσιάσαμε τις θέσεις μας και τα επιχειρήματά μας», πρόσθεσε ενώ σημείωσε ότι «συνεχίζουμε με τη δική μας θέση».

 Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ερώτηση σχετικά με το εάν στο τελικό κείμενο του επικαιροποιημένου Μνημονίου μπορεί να υπάρξει αλλαγή σε σχέση με τα παραπάνω, το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου απάντησε πως «η λογική λέει, όχι». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή