Μειωμένες κατά 20% στο δίμηνο του 2014 οι κρατήσεις από Ρωσία

Μειωμένες κατά 20% στο δίμηνο του 2014 οι κρατήσεις από Ρωσία

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστέρηση, κατά μέσον όρο σε ποσοστό 20%, παρουσιάζει ο ρυθμός των τουριστικών κρατήσεων από τη Ρωσία στον ελληνικό προορισμό μέχρι στιγμής για τη φετινή περίοδο, σε σχέση με το 2013, όπως δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ένας ρωσικών συμφερόντων tour operator αποφάσισε να περικόψει σε ποσοστό 20% το πτητικό του πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Ο κ. Ανδρεάδης αποδίδει την υστέρηση των κρατήσεων περισσότερο στη μεγάλη υποτίμηση του ρουβλίου έναντι του ευρώ και λιγότερο στη διαμάχη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Μέχρι στιγμής, ένας στους πέντε Ρώσους, που ανεμένετο να επισκεφθούν τη χώρα μας φέτος, έχει προχωρήσει σε κράτηση. Το 2013 επισκέφθηκαν τον ελληνικό προορισμό 1,3 εκατ. Ρώσοι τουρίστες δαπανώντας 1,3 δισ. ευρώ. Αυτές τις ημέρες τα φώτα της δημοσιότητας της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας είναι στραμμένα στη Μόσχα. Και αυτό, γιατί αύριο ανοίγει τις πύλες της στη ρωσική πρωτεύουσα η διεθνής τουριστική έκθεση ΜΙΤΤ ενώ σήμερα ολοκληρώνεται η τουριστική έκθεση Intourmarket. Για την υποστήριξη της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση της ΜΙΤΤ έχουν προγραμματίσει σήμερα την επίσκεψή τους στη Μόσχα οι γ.γ. του υπ. Τουρισμού και του ΕΟΤ, Αναστάσιος Λιάσκος και Πάνος Λειβαδάς, αντίστοιχα. Στην έκθεση συμμετέχει ο ΕΟΤ με περίπτερο 1.000 τ.μ. και περισσότερους από 60 συνεκθέτες.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ρωσική Στατιστική Υπηρεσία με αφορμή την ΜΙΤΤ, η Ελλάδα το 2013 αναρριχήθηκε στην 3η θέση μεταξύ των πιο δημοφιλών προορισμών για τους Ρώσους τουρίστες από την έβδομη που είχε το 2012. Την 1η θέση κατέλαβε η Τουρκία και τη 2η η Αίγυπτος. Την επίδοση αυτή, όπως σχολιάζει η ένωση των ρωσικών ταξιδιωτικών γραφείων, κατάφερε να πετύχει η Ελλάδα για πρώτη φορά στην Ιστορία. Παράλληλα, για πρώτη φορά σε μία χρονιά 3 προορισμοί, η Ελλάδα, η Ταϊλάνδη και η Ισπανία, κατάφεραν να σπάσουν το φράγμα του 1 εκατ. αφίξεων Ρώσων τουριστών. Το 2013 η Ελλάδα πέτυχε και το 2ο υψηλότερο ποσοστό αύξησης (70%) εξερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία. Την 1η θέση κατέλαβε η Φινλανδία με αύξηση 76,5%. Το 2013 οι Ρώσοι πραγματοποίησαν 54 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό, εκ των οποίων τα 18,3 εκατ. με σκοπό τον τουρισμό (αύξηση 19%).

Στο πλαίσιο της ΜΙΤΤ θα γίνει η 11η ετήσια απονομή βραβείων (Star Travel.ru) σε τουριστικές επιχειρήσεις, με βάση ψηφοφορία στο Διαδίκτυο όπου συμμετείχαν 28.500 χρήστες, κατά την οποία θα βραβευθεί και η ελληνική ιστοσελίδα grekomania.ru.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή