Ανάγκη ταχύτερης απόδοσης συντάξεων

Ανάγκη ταχύτερης απόδοσης συντάξεων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ύπαρξη μεγάλων καθυστερήσεων στον υπολογισμό και τη χορήγηση συντάξεων, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που οι δικαιούχοι έχουν διαδοχική ασφάλιση, παραδέχθηκε χθες ο υφυπουργός Εργασίας Β. Κεγκέρογλου, δεσμευόμενος ωστόσο ότι είναι θέμα χρόνου η επίλυση του προβλήματος.

Με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Γ. Κυρίτση, ο κ. Κεγκέρογλου σημείωσε ότι αιτίες του προβλήματος, πέραν των ολιγωριών του παρελθόντος από πλευράς κράτους, είναι η μεγάλη αύξηση αιτήσεων για συνταξιοδότηση, που προκάλεσαν τα μέτρα των τελευταίων ετών, και η ανασφάλεια που αυτά δημιούργησαν, καθώς και ότι δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το έργο της ψηφιοποίησης του εργασιακού βίου των δικαιούχων. Ο υφυπουργός Εργασίας υποστήριξε πως τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους θα έχει ψηφιοποιηθεί ο εργασιακός βίος όλων για την περίοδο από το 1994 έως σήμερα και δέκα – έντεκα μήνες αργότερα, για το σύνολο των ετών.

«Προσβλέπουμε από το 2015 να υπάρχει δυνατότητα για άμεση απόδοση σύνταξης» σημείωσε, ενώ παράλληλα τόνισε πως δεν υπάρχει συναίνεση του υπουργείου Εργασίας σε σενάρια για περαιτέρω εφαρμογή του προγράμματος της διαθεσιμότητας όσον αφορά υπαλλήλους που εργάζονται στις υπηρεσίες συντάξεων των ασφαλιστικών ταμείων. Αντιθέτως, είπε, «έχουμε ενημερώσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις ελλείψεις και τις ανάγκες μας. Ελπίζουμε σύντομα να καλυφθούν τα κενά».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή