Σε τροχιά ανάκαμψης από το 2013 ο κλάδος των ξενοδοχείων

Σε τροχιά ανάκαμψης από το 2013 ο κλάδος των ξενοδοχείων

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αύξηση των αφίξεων που αναμένεται σύμφωνα με τις επίσημες προβλέψεις και φέτος για τη χώρα μας θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση των εσόδων των ελληνικών ξενοδοχείων, τα οποία είχαν υποστεί σημαντική οικονομική ζημία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα βασικές μονάδες τόσο στο κέντρο των Αθηνών όσο και στην περιφέρεια να έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους ως αποτέλεσμα της οικονομική κρίσης.

Αυτό ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος κ. Παναγιώτης Παπάζογλου με αφορμή τελευταία έκθεση της ΕΥ που αναφέρεται στον ξενοδοχειακό κλάδο παγκοσμίως για το 2014. Παράλληλα, σημείωσε ότι «αργά αλλά σταθερά από το 2013 ο ξενοδοχειακός κλάδος στη χώρα μας ανακάμπτει, εμφανίζοντας αυξημένο ενδιαφέρον με αιχμή του δόρατος την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης από κοινοπραξία Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών αλλά και αρκετών Ξενία ανά τη χώρα».

Σύμφωνα με την έκθεση, επενδυτές από την Κίνα και τη Σιγκαπούρη θα εκπροσωπούν το 60% των τουριστικών επενδυτικών κεφαλαίων τη φετινή χρονιά. Η έκθεση εκτιμά ότι ο ξενοδοχειακός κλάδος κατά τη φετινή περίοδο θα παρουσιάσει αυξητική πορεία σε συνέχεια της αναπτυξιακής πορείας που σημείωσε το 2013. Κατά την έκθεση οι Ασιάτες επενδυτές, αναζητώντας υψηλής ποιότητας επενδύσεις σε σταθερές αγορές, κυριάρχησαν στις παγκόσμιες ξενοδοχειακές συναλλαγές το 2013 και φαίνεται ότι το 2014 θα επαναλάβουν αυτό το υψηλό επίπεδο της δραστηριότητάς τους. Mεταξύ των επιχειρηματικών ευκαιριών, οι επενδυτές προσανατολίζονται στην κάλυψη της τρέχουσας και της προβλεπόμενης ζήτησης σε τομείς όπως ξενοδοχεία επιλεγμένων υπηρεσιών, θέρετρα all inclusive αλλά και ξενώνες και ενοικιαζόμενες βίλες.

Ειδική αναφορά γίνεται για τους Κινέζους τουρίστες οι οποίοι το 2012 ξεπέρασαν τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς στην τουριστική δαπάνη, καταναλώνοντας περισσότερα από 100 δισ. δολ. σε ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι τουρίστες αποτελούν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά σε παγκόσμιο επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή