Το Ελαφονήσι στις 25 καλύτερες παραλίες

Το Ελαφονήσι στις 25 καλύτερες παραλίες

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε από τις είκοσι πέντε καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη και μία από τις είκοσι πέντε καλύτερες στον κόσμο για το 2014 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Αυτό ήταν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των χρηστών της Τripadvisor, που αποτελεί τη μεγαλύτερη ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο. Με βάση την ψηφοφορία, η Tripadvisor κατάρτισε τις λίστες για τη φετινή περίοδο με τις καλύτερες παραλίες σε παγκόσμιο, ηπειρωτικό και τοπικό επίπεδο.

Ειδικότερα, στη 17η θέση μεταξύ των 25 καλύτερων παραλιών στον κόσμο κατατάχθηκε η παραλία Ελαφονήσι στα Χανιά της Κρήτης. Στην ευρωπαϊκή λίστα με τις 25 καλύτερες παραλίες, το Ελαφονήσι καταλαμβάνει την 5η θέση, η παραλία στη Λιμνοθάλασσα της Κισσάμου στα Χανιά τη 13η θέση, η παραλία στον κόλπο του Αγίου Παύλου στη Λίνδο της Ρόδου τη 14η θέση, η παραλία της Παλαιοκαστρίτσας στην Κέρκυρα τη 15η θέση και η παραλία Εγκρεμνοί στη Λευκάδα τη 19η θέση. 

Στη λίστα με τις δέκα καλύτερες παραλίες στη χώρα μας, τις πρώτες πέντε θέσεις καταλαμβάνουν οι ελληνικές παραλίες που περιλαμβάνονται κατά σειρά στην ευρωπαϊκή λίστα. Στην 6η θέση κατατάσσεται η παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, στην 7η θέση η παραλία Μύρτος στην Κεφαλονιά, στην 8η θέση η παραλία Πόρτο Κατσίκι στη Λευκάδα, στην 9η θέση η παραλία της Σταλίδας στην Κρήτη και στη 10η θέση η παραλία της Περίσσας στη Σαντορίνη.

Την πρώτη θέση στην παγκόσμια λίστα καταλαμβάνει η παραλία Φερνάντο ντε Νορόνια στη Βραζιλία και στην ευρωπαϊκή, η παραλία Rabbit Beach στη Λαμπεντούσα της Ιταλίας. Στην παγκόσμια λίστα από τρεις συμμετοχές με παραλίες τους έχουν η Βραζιλία και η Αυστραλία, πέντε προορισμοί έχουν από δύο συμμετοχές και εννέα προορισμοί από μία συμμετοχή.

Στην ευρωπαϊκή λίστα, από έξι συμμετοχές με παραλίες της έχει η Ιταλία, από πέντε η Ελλάδα, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, από δύο η Τουρκία και από μία η Κύπρος και η Πορτογαλία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή