Ολι Ρεν: «Η Ελλάδα γυρνάει σελίδα»

Ολι Ρεν: «Η Ελλάδα γυρνάει σελίδα»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Όλι Ρεν, χαιρέτισε από τις Βρυξέλλες την συμφωνία που πραγματοποιήθηκε  σε τεχνικό επίπεδο, χθες στην Αθήνα δηλώνοντας ότι ήταν "το αποτέλεσμα εντατικών εργασιών για πολλές βδομάδες σε πολύ συχνά δύσκολες συζητήσεις και τώρα οι εμπειρογνώμονες θα προετοιμάσουν  μια λεπτομερή έκθεση, η οποία θα υποβληθεί για έγκριση  στο Γιουρογκρούπ της Αθήνας στις αρχές Απριλίου."

Σύμφωνα με τον κ. Ρεν, η  Τρόικα επιβεβαίωσε  ότι η ελληνική οικονομία αρχίζει να σταθεροποιείται και θα επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014. " Οι δημοσιονομικές επιδόσεις βρίσκονται στη σωστή τροχιά προκειμένου να εκπληρωθούν οι συμφωνημένοι στόχοι και είναι επίσης σημαντικό ότι βασικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις έχουν πλέον συμφωνηθεί," είπε ο κ. Ρεν. "Αυτό θα ενισχύσει περαιτέρω τη δυναμική της ανάπτυξης και την ευελιξία της ελληνικής οικονομίας και θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο δίκαιου και ελκυστικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων απασχόλησης για τους Ελληνες πολίτες." Παράλληλα, όμως θα υπάρξει ενίσχυση του δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους ενώ θα υπάρξουν περισσότερα προγράμματα για την πρόσληψη νέων και ανέργων μέσα από  Ευρωπαϊκα διαρθρωτικά ταμεία, δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος.

Ο ΌΛι Ρεν υπογράμμισε ότι "είναι ξεκάθαρο σήμερα ότι η Ελλάδα γυρνάει σελίδα και εισέρχεται στον δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης" αλλά ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παραμείνουμε στην πορεία των μεταρρυθμίσεων και να εγκριθούν σύντομα όλα τα μέτρα πολιτικής που έχουν συμφωνηθεί , όχι επειδή επενδυτές δείχνουν ισχυρά συμφέροντα στην Ελλάδα και πράγματι οι ιδιωτικές επενδύσεις θα είναι το κλειδί της βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας στη χώρα αλλά γιατί οι ίδιοι οι Έλληνες πολίτες. το χρειάζονται 

Ερωτηθείς για το κοινωνικό μέρισμα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς  ο Ολι Ρεν αφού υπενθύμισε ότι η τελική επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος θα γίνει το δεύτερο 15νθήμερο του  Απριλίου από τη Γιουροστάτ υπογράμμισε ότι "η αποστολή της Τρόικα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει πετύχει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και ως τμήμα αυτής της απόφασης συμφωνήθηκε ότι θα πρέπει να υπάρξει ενίσχυση στο δίχτυ προστασίας για τους πιο ευάλωτους και αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο των ανακοινώσεων του κ. Σαμαρά."

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή