Το ελληνικό πλεόνασμα «θαμπώνει» τα αμερικανικά ΜΜΕ

Το ελληνικό πλεόνασμα «θαμπώνει» τα αμερικανικά ΜΜΕ

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία». Την χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ με ανταποκρίσεις από την Αθήνα, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι η Ελλάδα έχει φτάσει σε συμφωνία με τους ξένους δανειστές της σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Όπως αναφέρει η Νιου Γιορκ Τάιμς, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι «ενωμένη η κυβέρνηση, πέτυχε την αποστολή της», σημειώνοντας ότι ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε, επίσης, να διανείμει 500 εκ. ευρώ σε ένα εκατομμύριο Έλληνες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση της χώρας.

Αναφορά γίνεται στα όσα είπε ο πρωθυπουργός ότι «η κυβέρνηση θα τιμήσει την υπόσχεσή της» και «θα ανταμείψει τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού», παρέχοντας βοήθεια στους φτωχότερους της χώρας, όπως έκτακτη ενίσχυση των αστέγων και αυξήσεις των ένστολων με αποδοχές κάτω των 1.500 ευρώ

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν υπήρξε άμεση δήλωση από την τρόικα και ότι οι διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, «αλλά σύρθηκαν λόγω διαφωνιών σχετικά με την έκταση των μέτρων λιτότητας».

Η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ αναφέρει ότι το ποσοστό του πλεονάσματος που έγινε επιτρεπτό από την τρόικα να διοχετευθεί σε προγράμματα κοινωνικού χαρακτήρα ανέρχεται στο 70%. Σημειώνονται επίσης τα μέτρα ενίσχυσης της οικονομίας με την περικοπή των συνεισφορών στα συνταξιοδοτικά ταμεία και την αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου.

Τα μέτρα, όπως τονίζεται, πρέπει να περάσουν από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Πρώτα αναμένεται συμπληρωματική νομοθεσία για την περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ άλλα μέτρα όπως αλλαγές στην αγορά εργασίας και μείωση της γραφειοκρατίας αναμένεται να συμπεριληφθούν σε άλλο νομοσχέδιο.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ κάνει λόγο για δρομολόγηση της επανόδου της Ελλάδας, η οποία σηματοδοτείται από την πώληση ομολόγων αξίας 500 εκ. ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς. Εξάλλου ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως η Ελλάδα θα προβεί στην πρώτη έκδοση ομολόγων σύντομα, πριν το Μάιο.

Όπως επισημαίνεται, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε επίσης ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών δεν θα επηρεάσουν την πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα, ενώ ανέφερε το διαγωνισμό για την κατασκευή αεροδρομίου στην Κρήτη, την κατασκευή εθνικής οδού μεταξύ Κορίνθου και Πατρών και την ολοκλήρωση σιδηροδρομικής σύνδεσης ταχείας κυκλοφορίας έως το 2017.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή