Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ 2014 στη Μόσχα

Δυναμική συμμετοχή της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ 2014 στη Μόσχα

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυναμική είναι η παρουσία της Ελλάδας στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ 2014, που πραγματοποιείται στη Μόσχα, καθώς στο ελληνικό περίπτερο προβάλλεται η Ελλάδα ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός. Παρόντες στα εγκαίνια του περιπτέρου, που έχει έκταση 800 τμ και όπου συμμετέχουν περίπου 60 συνεκθέτες, ήταν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος και ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Πάνος Λειβαδάς.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης της Μόσχας πραγματοποιούνται πολλές εκδηλώσεις, με καθαρά ελληνικό χρώμα. Την ίδια στιγμή οι κ.κ. Λιάσκος και Λειβαδάς έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους και σημαίνοντα στελέχη της ρωσικής τουριστικής βιομηχανίας.

Εξάλλου, θα παραχωρήσουν συνεντεύξεις σε ρωσικά ΜΜΕ και κλαδικά έντυπα. Οι δυο γενικοί γραμματείς περιγράφουν το στίγμα της τουριστικής πολιτικής της Ελλάδας, αναπτύσσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας και μεταφέρουν το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι ένας φιλόξενος, ασφαλής και αγαπητός προορισμός.

Στο περίπτερο του ΕΟΤ στη Διεθνή αυτή Έκθεση, σε ειδικό χώρο φιλοξενείται η παρουσίαση των ιερών μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος. Στόχος η κοινή προσπάθεια για προώθηση των προσκυνηματικών προορισμών της Ελλάδας.

Με αφορμή τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση ΜΙΤ 2014, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει σημαντικότατα βήματα ώστε η διαδικασία έκδοσης θεωρήσεων να καταστεί απλούστερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη, πάντα σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών.

Τις εν λόγω πολιτικές έχουμε ήδη εφαρμόσει και συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε με επιτυχία σε ιδιαίτερα σημαντικές αγορές μας όπως η Ρωσία, όπου έχει καταστεί δυνατή η έκδοση θεωρήσεων Σέγκεν εντός 48 ωρών. Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο περαιτέρω διεύρυνσης του δικτύου των κέντρων θεωρήσεων- visacenter.

Με την ίδια αποτελεσματικότητα και συνέπεια θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε και φέτος τις πολιτικές μας ώστε οι Ρώσοι επισκέπτες να εξακολουθούν να απολαμβάνουν τη φιλοξενία και τις ομορφιές της χώρας μας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή