Προχωρεί η πώληση 28 ακινήτων του Δημοσίου

Προχωρεί η πώληση 28 ακινήτων του Δημοσίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκτή έγινε η αίτηση ανάκλησης της αρχικής απόφασης κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την πώληση των 28 ακινήτων του ελληνικού Δημοσίου. Η Εταιρεία Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ ανακοίνωσε χθες στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, «βάσει νεότερης απόφασής του επιτρέπει, υπό την προϋπόθεση συγκεκριμένων τροποποιήσεων στο μισθωτήριο συμβόλαιο, την ολοκλήρωση της απόκτησης του χαρτοφυλακίου των 14 sale and lease back ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ. Κατόπιν τούτων», καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρείας, «η συναλλαγή ύψους 145,81 εκατ. ευρώ αναμένεται να ολοκληρωθεί τυπικά το προσεχές διάστημα».

Η απόφαση αυτή βάζει ξανά σε τροχιά μία από τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις, ύψους 261 εκατ. ευρώ. Η αποκρατικοποίηση αυτή είχε εκτροχιαστεί τον περασμένο Ιανουάριο, όταν κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου είχε κρίνει ότι δεν μπορεί να συναινέσει στην ολοκλήρωσή της, καθώς την έκρινε ασύμφορη για το ελληνικό Δημόσιο. Το ΤΑΙΠΕΔ υπέβαλε, ως είθισται στη συγκεκριμένη περίπτωση, αίτηση ανάκλησης της αρχικής απόφασης. Η Eurobank Properties, αναλαμβάνοντας 14 ακίνητα, ήταν ο ένας από τους τρεις συμβαλλόμενους στη διπλή σύμβαση που συμφωνήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με το ΤΑΙΠΕΔ. Ο έτερος συμβαλλόμενος ήταν η θυγατρική της Εθνικής, Πανγαία ΑΕΕΑΠ, η οποία ανέλαβε άλλα 14 ακίνητα του Δημοσίου. Οι δύο εταιρείες αποκτούν συνολικά 28 ακίνητα του ελληνικού Δημοσίου έναντι περίπου 261 εκατ. ευρώ και τα επαναμισθώνουν σε αυτό έναντι περίπου 25 εκατ. ευρώ ανά έτος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή