Βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων το κοινωνικό μέρισμα

Βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων το κοινωνικό μέρισμα

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Βάσει εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων θα διανεμηθεί το κοινωνικό μέρισμα, αν και οι σημερινές συσκέψεις του κυβερνητικού και οικονομικού επιτελείου δεν κατέληξαν σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα διανομής των εφάπαξ επιδομάτων. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη το οικογενειακό επίδομα που θα κυμαίνεται μεταξύ των 400 και 1.000 ευρώ είναι εύκολο να διατεθεί στους δικαιούχους ως προς το διαδικαστικό σκέλος, αλλά δύσκολο να προσδιοριστούν οι ίδιοι οι δικαιούχοι.

 Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα «τρέξει» όλες τις φορολογικές δηλώσεις για να διαπιστώσει πόσοι ανήκουν στα εισοδηματικά κλιμάκια έως 10.000 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν και διασταυρώσεις με τις δηλώσεις μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Και αυτό επειδή εάν διαπιστωθεί ότι κάποιος δικαιούται το επίδομα βάσει των εισοδημάτων του αλλά έχει μεγάλη ακίνητη περιουσία ή δεύτερη κατοικία στην κατοχή του, τότε δεν θα το εισπράττει. Να σημειωθεί ότι το επίδομα θα διατεθεί στις πρώτες ημέρες του Μαίου και έως τις 9 του μήνα σε όλους (ένστολους, χαμηλοσυνταξιούχους, χαμηλόμισθους, ανέργους κλπ).

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή