Σύντομα

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αποστολή Νερό» από Coca-Cola 3Ε

Τη Σίκινο, ένα από τα 23 ελληνικά νησιά στα οποία η Coca-Cola Τρία Εψιλον και η Coca-Cola Hellas εφαρμόζουν το πρόγραμμα «Αποστολή Νερό», επέλεξε η εταιρεία για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Νερού. Σε ένα βίντεο με τίτλο «Η βροχή δίνει ζωή» φιλοξενούνται μαρτυρίες των κατοίκων για τη συνεισφορά του προγράμματος στη βελτίωση της καθημερινότητας των 273 κατοίκων του νησιού και στη βιωσιμότητα της τοπικής κοινωνίας. Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση υδατοσυλλεκτών βρόχινου νερού που έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα δίνει στους κατοίκους της Σικίνου πρόσβαση σε 400.000 λίτρα νερό ετησίως. Συνολικά, στο πλαίσιο του προγράμματος έχουν εγκατασταθεί και επισκευαστεί 45 συστήματα συλλογής ομβρίων υδάτων σε 23 ελληνικά νησιά, με συνέπεια την εξοικονόμηση 39 εκατ. λίτρων νερού σε όφελος 34.800 νησιωτών.

Μέρισμα 0,18 ευρώ ανά μετοχή θα προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ στην τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Απριλίου. Το μέρισμα αφορά τα κέρδη των προηγούμενων χρήσεων. Σημειωτέον ότι η εισηγμένη ανακοίνωσε εντός της εβδομάδας την απόκτηση της δεύτερης από τις τρεις συνολικά αποθήκες που έχει συμφωνήσει να αγοράσει στην περιοχή του Ασπροπύργου. Το εν λόγω ακίνητο είναι 100% μισθωμένο και διαθέτει συνολική επιφάνεια 19.000 τ.μ. Το κόστος ανήλθε σε 8,32 εκατ. ευρώ και η μισθωτική απόδοση διαμορφώνεται στο 11,5% σε ετήσια βάση.

Αύξηση κεφαλαίου κατά 4 εκατ. ευρώ

Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της προχωρά η Kέκροψ με στόχο την άντληση κεφαλαίων της τάξεως των 4 εκατ. ευρώ. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των υφιστάμενων μετόχων. Συνολικά θα εκδοθούν 9.902.067 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου και ονομαστική αξία 0,35 ευρώ ανά μετοχή, σε αναλογία τρεις νέες μετοχές για κάθε μία παλαιά. Η τιμή διάθεσης θα καθοριστεί σε μεταγενέστερο στάδιο, ενώ οι βασικοί μέτοχοι, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrapar, έχουν γνωστοποιήσει σε έγγραφες δηλώσεις τους την πρόθεση διατήρησης του ποσοστού τους στην εταιρεία. Η αύξηση πραγματοποιείται, μεταξύ άλλων, για την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης και την πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων που απορρέουν από την κατοχή των ακινήτων που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης. Στις 8 Απριλίου αναμένεται η δικαστική απόφαση που θα κρίνει οριστικά για την απαλλοτρίωση ή όχι της έκτασης των 240 στρεμμάτων στην περιοχή των πρώην Λατομείων (στα λεγόμενα Τουρκοβούνια στο Ψυχικό), η οποία διεκδικείται από το ελληνικό Δημόσιο.

Πτώση τιμών στα υλικά κατασκευής τον Φεβρουάριο

Συνεχίστηκε και τον Φεβρουάριο η υποχώρηση των τιμών των υλικών κατασκευής, καθώς, όπως ανακοίνωσε χθες η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών του Φεβρουαρίου σημείωσε πτώση κατά 2,7% έναντι του αντίστοιχου μήνα του 2013 και έναντι μείωσης 0,6% κατά την αντίστοιχη σύγκριση του δείκτη του 2013 προς το 2012. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης του Φεβρουαρίου υποχώρησε κατά 0,2% έναντι του Ιανουαρίου. Αντίστοιχα, ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Μάρτιος 2013 – Φεβρουάριος 2014 κατέγραψε μείωση κατά 1,8% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο κι έναντι αύξησης κατά 0,4% που είχε σημειωθεί κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή