Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ΓΣΕΕ – εργοδοτών

Υπεγράφη η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας ΓΣΕΕ – εργοδοτών

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας διάρκειας ενός έτους με ισχύ από 1/1/2014 προχώρησαν χθες η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικοί φορείς (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ και ΣΕΤΕ).

Η συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη συνέχιση ισχύος των όρων εργασίας που θεσπίστηκαν με προηγούμενες ΕΓΣΣΕ καθώς και τη δυνατότητα μειωμένου ωραρίου λόγω φροντίδας παιδιού και στους δύο γονείς από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Επίσης, με τη νέα σύμβαση η ΓΣΕΕ και οι εργοδοτικές οργανώσεις αυτοδεσμεύονται στην έναρξη συλλογικών διαπραγματεύσεων εάν με οποιονδήποτε τρόπο αρθούν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων.

«Η ΓΣΕΕ για άλλη μια φορά απέδειξε ότι ως σοβαρός κοινωνικός εταίρος μπορεί όχι μόνο να αγωνίζεται για τη διατήρηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, αλλά μέσα από κοινή συνεννόηση παρά τις επαίσχυντες νομοθετικές παρεμβάσεις να πετυχαίνει και την επέκτασή τους» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του συνδικάτου. «Πετύχαμε και υπογράψαμε μια συμφωνία που διατηρεί ζωντανό τον θεσμό των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Μπορούμε τώρα να πάμε να δουλέψουμε για να έρθουν καλύτερες μέρες και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημ. Δασκαλόπουλος. Αναφορικά με το θέμα του επιδόματος γάμου, διευκρινίστηκε ότι: παρόλο που στο κείμενο της συμφωνίας δεν υπάρχει ρητή αναφορά, πριν από ένα χρόνο, με ψήφισμα της Γ.Σ. του ΣΕΒ, οι επιχειρήσεις-μέλη του ανέλαβαν την ηθική δέσμευση να διατηρήσουν το επίδομα γάμου. Αυτή η ηθική δέσμευση εξακολουθεί να ισχύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή