ΤτΕ: Κάμψη 4% στα δάνεια τον Φεβρουάριο

ΤτΕ: Κάμψη 4% στα δάνεια τον Φεβρουάριο

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμη λιγότερα δάνεια χορήγησαν τον Φεβρουάριο οι τράπεζες σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, τα δάνεια προς τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας σημείωσαν μείωση κατά 4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Πιο αναλυτικά, η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν αρνητική κατά 439 εκατ. ευρώ (Φεβρουάριος 2013: αρνητική καθαρή ροή 457 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής παρέμεινε στο -5,2%, αμετάβλητος σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2014.

Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -5,1%, τον Φεβρουάριο του 2014, από -5,3% τον προηγούμενο μήνα και η καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν αρνητική κατά 353 εκατ. ευρώ (Φεβρουάριος 2013: αρνητική καθαρή ροή 579 εκατ. ευρώ). Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων διαμορφώθηκε σε -7,1%, τον Φεβρουάριο του 2014, από -4,1% τον προηγούμενο μήνα.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις, τον Φεβρουάριο του 2014, ήταν αρνητική κατά 19 εκατ. ευρώ (Φεβρουάριος 2013: αρνητική καθαρή ροή 29 εκατ. ευρώ) και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της διαμορφώθηκε στο 0,9%, όσο δηλαδή και τον προηγούμενο μήνα.

Ο χορηγήσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων προς τα νοικοκυριά μειώθηκαν τον Φεβρουάριο κατά 3,3%, ακολουθώντας τη μείωση κατά 3,4% του Ιανουαρίου. Πιο αναλυτικά το χρέος σε στεγαστικά δάνεια διαμορφώθηκε στα 71,2 δισ. ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 3,3% ενώ οι χορηγήσεις καταναλωτικών δανείων μειώθηκαν κατά 3,4% στα 28,1 δισ. ευρώ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή