Επιδείνωση δείκτη κινητικότητας στην αγορά εργασίας

Επιδείνωση δείκτη κινητικότητας στην αγορά εργασίας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οριακή επιδείνωση παρουσίασε ο δείκτης κινητικότητας για την Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα Workmonitor της Randstad, καταγράφοντας το πρώτο τρίμηνο του 2014 μικρή μείωση στις 100 μονάδες από τις 101 μονάδες του τέταρτου τριμήνου του 2013. Ο «Δείκτης Κινητικότητας» παρακολουθεί την πιθανότητα οι εργαζόμενοι να αλλάξουν εργασία μέσα στους επόμενους έξι μήνες και η μείωσή του στην Ελλάδα δηλώνει ότι λιγότεροι εργαζόμενοι θεωρούν πιθανό να απασχοληθούν κάπου αλλού κατά τους επόμενους έξι μήνες, συγκριτικά με το προηγούμενο τρίμηνο. Η εμπιστοσύνη των εργαζομένων για την εύρεση εργασίας, αντίστοιχης με την τωρινή, σε άλλον εργοδότη μέσα στους επόμενους 6 μήνες, αυξήθηκε κατά 8%, συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2013, φτάνοντας στο 44%.

Σταθερή, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, και με ποσοστό 42%, παραμένει στην Ελλάδα η προσδοκία εύρεσης μιας διαφορετικής θέσης εργασίας μέσα στους επόμενους 6 μήνες. Παρά το γεγονός ότι ο φόβος απώλειας της εργασίας εξακολουθεί να δημιουργεί ανησυχία στην Ελλάδα, διαπιστώθηκε μείωση του αντίστοιχου δείκτη κατά 5%, φτάνοντας πλέον το 45% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα σε σύγκριση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Παρά τις θετικές ενδείξεις, το 21,7% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι έχει αλλάξει θέση εργασίας κατά τους τελευταίους έξι μήνες, ποσοστό αύξησης 8,3% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2013. Το 30% των ατόμων που άλλαξαν θέση εργασίας ανέφερε ότι το έκανε για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, το 28% δήλωσε ότι άλλαξε θέση εργασίας λόγω δυσαρέσκειας με τον εργοδότη του και το 27% λόγω οργανωτικών αλλαγών (π.χ. συγχώνευση ή αναδιοργάνωση εταιρείας). Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό ικανοποίησης των Ελλήνων εργαζομένων από τους εργοδότες τους αυξήθηκε κατά 6%, φτάνοντας συνολικά στο 57%, αν και συνολικά το ποσοστό αυτό παραμένει ακόμη αρκετά χαμηλό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή