Μεταποίηση: Υποχώρηση του ελληνικού PMI στις 49,7 μονάδες

Μεταποίηση: Υποχώρηση του ελληνικού PMI στις 49,7 μονάδες

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 49,7 μονάδες έκλεισε τον Μάρτιο ο εποχικά προσαρμοσμένος δείκτης υπευθύνων προμηθειών για τον τομέα μεταποίησης στην Ελλάδα (PMI) της Markit, τιμή πιο κάτω από τις 51,3 μονάδες του Φεβρουαρίου και η χαμηλότερη που έχει καταγραφεί εφέτος.

Μολονότι ο κύριος δείκτης υποχώρησε τον Μάρτιο και πάλι κάτω από το σημείο μηδενικής μεταβολής των 50 μονάδων, υπέδειξε ωστόσο την υψηλότερη τιμή τριμήνου που έχει καταγραφεί από το τρίτο τρίμηνο του 2008.

Τα στοιχεία της έρευνας του Μαρτίου υπέδειξαν περαιτέρω αύξηση τόσο της παραγωγής όσο και των νέων παραγγελιών στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών, επεκτείνοντας την τρέχουσα περίοδο συνεχούς αύξησης σε πέντε και τέσσερις μήνες αντίστοιχα.

Τα επίπεδα απασχόλησης στον μεταποιητικό τομέα υποχώρησαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του Μαρτίου. Ωστόσο, ο καθαρός ρυθμός μείωσης των θέσεων εργασίας ήταν ο ασθενέστερος που έχει καταγραφεί από τον Δεκέμβριο του 2009. Ορισμένες εταιρείες αύξησαν το προσωπικό τους ώστε να ανταπεξέλθουν στην άνοδο των πωλήσεων.

Τα στοιχεία της έρευνας του Μαρτίου υπέδειξαν μείωση των επιπέδων ανεκτέλεστων εργασιών στα εργοστάσια των Ελλήνων κατασκευαστών για 69ο συνεχή μήνα. Επιπλέον, ο ρυθμός υποχώρησης ήταν έντονος και ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί από τον περασμένο Οκτώβριο.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή