«Η Ελλάδα δεν φαίνεται να χρειάζεται τρίτο πακέτο», εκτιμά ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

«Η Ελλάδα δεν φαίνεται να χρειάζεται τρίτο πακέτο», εκτιμά ο Αυστριακός ΥΠΟΙΚ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη πως η Ελλάδα δεν χρειάζεται ένα ακόμη πακέτο βοήθειας και ο ίδιος ελπίζει ότι αυτό θα ισχύει και στο μέλλον, «αλλά θα δούμε πόσο πραγματικά αποτελεσματικές θα είναι οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα» διατύπωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, πριν τη σημερινή έναρξη των εργασιών του άτυπου Eurogroup στην Αθήνα, όπως μεταδίδει το Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) από την ελληνική πρωτεύουσα.

Ο ίδιος υπενθύμισε στις δηλώσεις του ότι για πρώτη φορά η τρόικα ενημέρωσε για ένα πρωτογενές πλεόνασμα από την πλευρά της Αθήνας και ότι το 2014 θα υπάρξει για πρώτη φορά ανάπτυξη και όλα αυτά, όπως παρατήρησε, είναι «καλά νέα».

Από την άλλη πλευρά, όπως συμπλήρωσε, θα πρέπει να τηρηθούν οι αυστηροί όροι για την εκταμίευση της βοήθειας, όπως για παράδειγμα οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που έχουν συμφωνηθεί αλλά θα πρέπει και να εφαρμοστούν, ενώ και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων οι Έλληνες, είπε, έχουν μείνει πίσω.

Ταυτόχρονα ο Αυστριακός αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι αρκετά πράγματα έχουν υλοποιηθεί, σημειώνοντας πως για αυτό όταν πληρούνται οι όροι υπάρχει και πάλι χρήμα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή