Σύντομα

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο επιστρέφει το επίδομα σε δόσεις

Με την κατάθεση τροπολογίας με την οποία προβλέπεται η διά δόσεων επιστροφή του ποσού, το οποίο ενώ επρόκειτο να χρηματοδοτήσει το επίδομα ανεργίας των ελεύθερων επαγγελματιών κατευθύνθηκε από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ για την κάλυψη συνταξιοδοτικών αναγκών, το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να κλείσει το θέμα που προέκυψε με τη δικαστική διερεύνηση έπειτα από μηνυτήρια αναφορά της ΓΣΕΒΕΕ προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Σύμφωνα με την τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γ. Βρούτσης, επιτρέπεται στον ΟΑΕΕ να διαθέσει τις εισφορές για το επίδομα ανεργίας (εφόσον επαρκούν) και για ανάγκες του συνταξιοδοτικού ταμείου. Επίσης, δεσμεύεται για την επιστροφή του ποσού το οποίο ενώ επρόκειτο να καλύψει επίδομα ανεργίας κατευθύνθηκε για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του ΟΑΕΕ.

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων. Το δεκαπενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κατά σειρά εκλογής έχει ως εξής: Τσιλίδης Λύσανδρος, Θεοφανοπούλου Μαρία, Κελαϊδίτης Νικόλαος, Σκρέτας Ευστάθιος, Αμαραντίδου Δέσποινα, Μπεζαντάκου Χριστίνα, Παλιούρας Γεώργιος, Αργύρης Μιχαήλ, Μαρούτσος Γεώργιος, Κοντός Βασίλης, Τριγκιλίδας Βασίλης, Δασκαλάκης Γεώργιος, Αλιφραγκή Μαρία, Καραμπατζάκη Ευαγγελία, Ξυδιάς Δημήτρης.

Νέο κοινοπρακτικό δάνειο για τη ΔΕΗ

Την υπογραφή δανειακής σύμβασης ύψους 2.227.750.000 ευρώ, πενταετούς διάρκειας με κοινοπραξία ελληνικών τραπεζών για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων, ανακοίνωσε χθες η ΔΕΗ. Το κοινοπρακτικό αφορά αναχρηματοδοτήσεις παλαιότερων δανείων, με λήξη τον Απρίλιο του 2014, μεταξύ των οποίων και το ενδιάμεσο δάνειο ύψους 1,2 δισ. ευρώ. Επισήμως δεν έχει γίνει γνωστό το επιτόκιο του κοινοπρακτικού, το οποίο όμως είναι σημαντικά χαμηλότερο από το μέσο επιτόκιο των δανείων που αναχρηματοδοτούνται. Παράλληλα, όπως είχε ήδη γίνει γνωστό, η ΔΕΗ αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποπληρώσει μέρος του δανεισμού στη λήξη του. Η ΔΕΗ έχει εξασφαλίσει επίσης δάνειο 700 εκατ. με επιτόκιο 5% από ξένες τράπεζες για τη χρηματοδότηση της μονάδας της Πτολεμαΐδας, καθώς και δάνειο 235 εκατ., στο πλαίσιο μιας συνολικής εγκεκριμένης γραμμής της ΕΤΕΠ ύψους 415 εκατ. ευρώ για έργα του δικτύου διανομής. Μέσα στις επόμενες ημέρες, τέλος, η ΔΕΗ αναμένεται να βγει στις αγορές για την έκδοση ομολογιακού δανείου 500 εκατ. ευρώ με απόδοση, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, κάτω από το 7%.

Συνέδριο για εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς πράκτορες

Στην Αθήνα διεξάγεται μέχρι αύριο το συνέδριο με τίτλο «Foundations of Τraveller Made» στο οποίο συμμετέχουν 40 ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ταξιδιωτικών γραφείων.

Το Traveller Made είναι μία ευρωπαϊκή δικτυακή κοινότητα που απαρτίζεται από ταξιδιωτικούς πράκτορες, οι οποίοι ειδικεύονται στον σχεδιασμό πολυτελών και μοναδικών ταξιδιών για ιδιώτες και ομάδες. Το συνέδριο πραγματοποιείται παρουσία του ιδρυτή του Traveller Made κ. Quentin Desurmont.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή