Μέρκελ: «Χαίρομαι για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»

Μέρκελ: «Χαίρομαι για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Χαίρομαι που αποφασίσαμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», δήλωσε η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ και επισήμανε ότι η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό της.

«Και βέβαια υπάρχουν προβλήματα. Ακόμη και σήμερα δεν έχει ξεπεραστεί η κρίση χρέους. Αλλά χαίρομαι που δεν χρειάζεται πλέον κάθε μέρα να σκέφτομαι τι θα συνέβαινε εάν η Ελλάδα δεν ήταν πλέον στο ευρώ. Χαίρομαι που αποφασίσαμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ. Η Ελλάδα προχωρά σε έναν δύσκολο δρόμο. Αλλά στεκόμαστε στο πλευρό της και το ευρώ παρέμεινε ένα πολιτικό και οικονομικό πρότζεκτ. Ένα πετυχημένο πρότζεκτ», δήλωσε η κυρία Μέρκελ, μιλώντας το βράδυ του Σαββάτου σε ημερίδα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) για τις ευρωεκλογές.

Η καγκελάριος τάχθηκε και πάλι κατά της αύξησης του χρέους των κρατών και ανέδειξε την ανάγκη η Ευρώπη να πλησιάσει τους πολίτες της και να παραμείνει ισχυρή, μοντέρνα και ενδιαφέρουσα. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η Ευρώπη μπορεί να έχει ένα καλό μέλλον, όπου όλοι θα βρίσκουν θέση εργασίας. «Δεν είναι άνευ σημασίας ποιος θα βρίσκεται στην κορυφή», τόνισε, αναφερόμενη στον υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ο οποίος συμμετείχε στην ημερίδα του κόμματος.

Απευθυνόμενος στα στελέχη του CDU, ο κ. Γιουνκέρ δήλωσε μεταξύ άλλων ότι, εάν είναι ο ίδιος Πρόεδρος της Κομισιόν, δεν πρόκειται να υπάρξουν ευρωομόλογα, ενώ σε ό,τι αφορά την προοπτική ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστήριξε ότι για τα επόμενα τέσσερα-πέντε χρόνια δεν είναι ρεαλιστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή