Πρόγραμμα ενίσχυσης των… μετρόπληκτων

Πρόγραμμα ενίσχυσης των… μετρόπληκτων

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τους σεισμοπαθείς, τους πυροπαθείς και τους πλημμυροπαθείς, η Πολιτεία αναγνωρίζει τους… «μετροπαθείς». Ο λόγος για τη Θεσσαλονίκη και για τους επιχειρηματίες που πλήττονται από τα επί μακρόν συνεχιζόμενα έργα του μετρό, τους οποίους η Πολιτεία αποφάσισε να βοηθήσει καλύπτοντας όλες τις εργοδοτικές εισφορές για περίοδο δύο ετών. Η επιλογή αυτή πιθανότατα θα «γεννήσει» ανάλογες διεκδικήσεις και από την Αθήνα, από τις περιοχές που σήμερα πραγματοποιούνται έργα μετρό και τραμ. Το πρόγραμμα ενίσχυσης των μετροπαθών καταστηματαρχών της Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε χθες από τον γενικό γραμματέα Δημοσίων Εργων, Στράτο Σιμόπουλο, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης (ΕΒΕΘ). Ο κ. Σιμόπουλος ανακοίνωσε ότι η Πολιτεία προτίθεται να επιδοτήσει τις εργοδοτικές εισφορές από τον ΟΑΕΔ, μέσω του Ενιαίου Ταμείου Εφαρμογής Κοινωνικής Πολιτικής.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια δύο ετών, θα ξεκινήσει τον Μάιο (παραμονές των δημοτικών εκλογών) με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ. Βασική προϋπόθεση για την ένταξη στο πρόγραμμα είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας. Οι φορείς που έχουν στους κόλπους τους επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κατασκευή του μετρό θα πρέπει να κάνουν την καταγραφή τους προκειμένου να ενημερώσουν τον ΟΑΕΔ. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά επιχειρήσεις μεσαίου και μικρού μεγέθους, αφού ισχύει ο κανόνας de minimis της Ε.Ε., που θέτει ανώτατο όριο τις 200.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή