Η προαιρετική εγγραφή στα επιμελητήρια προκαλεί αντιδράσεις

Η προαιρετική εγγραφή στα επιμελητήρια προκαλεί αντιδράσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ισχυρές πιέσεις ασκούνται πλέον στο υπουργείο Ανάπτυξης προκειμένου να καταργηθεί η διάταξη με την οποία η εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια θα είναι από την 1η Ιανουαρίου 2015 προαιρετική. Σήμερα ή αύριο, εκπρόσωποι της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) αναμένεται να έχουν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, στην οποία θα παραδώσουν τροπολογία η οποία υπογράφεται από περίπου 190 βουλευτές όλων των κομμάτων –πλην ΚΚΕ και Χ.Α.– και προβλέπει ότι η εγγραφή των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια θα είναι υποχρεωτική. Οι εκπρόσωποι των επιμελητηρίων επιθυμούν η τροπολογία αυτή να υιοθετηθεί από τον υπουργό Ανάπτυξης και να ενσωματωθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου.

Εάν, ωστόσο, ο κ. Χατζηδάκης αρνηθεί, θα κατατεθεί ως βουλευτική τροπολογία στο επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα συζητηθεί στη Βουλή. «Μια τέτοια κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν υπουργό», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Κ. Μίχαλος κατά τη γενική συνέλευση της ένωσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και το Σάββατο στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στον χαιρετισμό, πάντως, που απέστειλε ο κ. Χατζηδάκης στη συνέλευση άφησε να εννοηθεί ότι τα επιμελητήρια θα μπορούσαν να έχουν έσοδα επιβάλλοντας τέλη για τις υπηρεσίες που παρέχουν στις επιχειρήσεις, καθώς και μέσω της αξιοποίησης προγραμμάτων των διαρθρωτικών ταμείων. Ο κ. Ν. Μηταράκης, που παρέστη στη συνέλευση ως εκπρόσωπος του ΥΠΑΑΝ, υποστήριξε ότι «είναι υποχρεωτικό να βρεθεί λύση στο ζήτημα της χρηματοδότησης των επιμελητηρίων».

Ανώτερος παράγοντας του ΥΠΑΑΝ δεν απέκλεισε, πάντως, την αλλαγή στάσης του υπουργείου στο ζήτημα αυτό. Σε περίπτωση που η τροπολογία δεν γίνει αποδεκτή, η ΚΕΕΕ θα πραγματοποιήσει έκτακτη γενική συνέλευση στις 23 Απριλίου για να αποφασίσει τη μορφή της αντίδρασης των επιμελητηρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή