Προβόπουλος: «Οι τράπεζες άνοιξαν τον δρόμο»

Προβόπουλος: «Οι τράπεζες άνοιξαν τον δρόμο»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη συμβολή των πρόσφατων αυξήσεων κεφαλαίων των τραπεζών στη βελτίωση του επενδυτικού κλίματος υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γ. Προβόπουλος σε δηλώσεις του στο Bloomberg. «Η επιτυχής αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από την αγορά, ύστερα από τα πρόσφατα stress tests, έχουν διευκολύνει την κυβέρνηση στο να αποκτήσει πρόσβαση στις αγορές».

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το «μαξιλάρι ασφαλείας» του ΤΧΣ -το οποίο την παρούσα στιγμή βρίσκεται στα 11 δισ. ευρώ- να παραμείνει άθικτο. «Στην περίπτωση που το ποσό αυτό διατηρηθεί σε ένα χρόνο από τώρα, αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μόνο για τη μείωση του δημόσιου χρέους», σημείωσε. Οπως σημείωσε, από τις ομολογιακές εκδόσεις και τις αυξήσεις κεφαλαίου οι τράπεζες άντλησαν περίπου 3,5 δισ. ευρώ κυρίως από ξένους επενδυτές, εξέλιξη που επιβεβαιώνει την αξιοπιστία του stress test που πραγματοποίησε η ΤτΕ. «Τα spreads έχουν πέσει δραματικά και οι τιμές των μετοχών στο Χρηματιστήριο Αθηνών -συμπεριλαμβανομένων των τραπεζικών- κατέγραψαν σημαντικά κέρδη», σημείωσε ο κ. Προβόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή