Κατά 23,2% αυξήθηκαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις το πρώτο τρίμηνο

Κατά 23,2% αυξήθηκαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις το πρώτο τρίμηνο

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντυπωσιακή αύξηση της τάξης του 23,2% παρουσίασε ο αριθμός των διεθνών τουριστικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας για το πρώτο τρίμηνο του έτους, φθάνοντας σε 643.331, η οποία τροφοδοτήθηκε κυρίως από την άνοδο σε ποσοστό 32,3% των αφίξεων στην Αθήνα, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

Για τον Μάρτιο ο αριθμός των αεροπορικών αφίξεων από το εξωτερικό στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 16% φθάνοντας σε 249.736. Υπερδιπλάσια σε ποσοστό 36,6% ήταν η αύξηση στη Αθήνα. «Το 2014 θα πετύχουμε μία μεγάλη επιστροφή στις διεθνείς τουριστικές αγορές» εκτίμησε για τον αθηναϊκό προορισμό ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η οποία δόθηκε από κοινού με τους προέδρους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Γιώργο Τσακίρη και Ανδρέα Ανδρεάδη. Ο δήμαρχος σημείωσε τα θετικά στοιχεία που υπάρχουν το τελευταίο 8μηνο και για συνέδρια στην Αθήνα, με ορίζοντα υλοποίησης μέσα στην τριετία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο σχέδιο του δήμου για τον τουρισμό, το οποίο έχει ενταχθεί στους άξονες του αναπτυξιακού προγράμματος «Εργο Αθήνα» που προβλέπει δράσεις προϋπολογισμού 7 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2015. Σημαντικό μέρος του σχεδίου θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΞΕΕ και το ΣΕΤΕ που έχουν σχεδιάσει και θα εντάξουν δράσεις προϋπολογισμού περίπου 2 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τσακίρης επεσήμανε ότι η Αθήνα δείχνει να κερδίζει ένα μέρος της τουριστικής πελατείας που έχασε τα προηγούμενα χρόνια. Επιπροσθέτως, τόνισε ότι ως τελικός δικαιούχος αναλαμβάνει την εκτέλεση της πράξης «Δράσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη της Αθήνας» προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ. Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός προηγμένου συστήματος κρατήσεων για τα ξενοδοχεία της Αθήνας, το οποίο θα δίνει τη δυνατότητα για οργάνωση και διαχείριση ολοκληρωμένων υπηρεσιών και προσφορών από τις αθηναϊκές μονάδες προς τους δυνητικούς ταξιδιώτες της πόλης.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ εκτίμησε ότι η Αθήνα μπορεί να έχει σε ετήσια βάση από 5 έως 6 εκατ. τουρίστες από 2,5 εκατ. που είχε το 2013. Επίσης, επαναπροσδιόρισε τον στόχο των 18,5 εκατ. αφίξεων ξένων τουριστών για τη φετινή περίοδο στην Ελλάδα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά με βάση τα τελευταία στοιχεία ότι: «Φαίνεται πως πάμε για 19 εκατ.». Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι περισσότερες από 1,5 εκατ. επιπλέον αεροπορικές θέσεις έχουν προγραμματισθεί για τη χώρα μας το 2014 εκ των οποίων οι μισές για την Αθήνα. Ολες σχεδόν οι αγορές πρόσθεσε ότι κινούνται με διψήφια ποσοστά προκρατήσεων, ενώ και ο εσωτερικός τουρισμός δείχνει σαφή σημάδια ανάκαμψης. Ειδικότερα για την αγορά της Ρωσίας τόνισε ότι θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες τη Μόσχα συνοδεύοντας την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της προσπάθειας το 2014 να διατηρηθούν οι περυσινές αφίξεις του 1,3 εκατ. Ρώσων στη χώρα μας. Από την πλευρά του, ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών, Γιώργος Μπρούλιας, υπογράμμισε ότι είναι η πρώτη αφορά που Δημοτική Αρχή προσεγγίζει με ολοκληρωμένη στρατηγική, σχέδιο, εξασφαλισμένους πόρους και εξειδικευμένες δράσεις το κεφάλαιο τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή