Στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς η Αθήνα

Στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς η Αθήνα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης

Η Αθήνα περιλήφθηκε στους 25 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2014 σύμφωνα με σχετική λίστα της διεθνούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Tripadvisor, η οποία καταρτίστηκε με βάση τις κριτικές των χρηστών της. Ειδικότερα, η Αθήνα –που αποτέλεσε τη μοναδική παρουσία στην ευρωπαϊκή λίστα– κατατάχθηκε στη δέκατη όγδοη θέση, ενώ στην ελληνική λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς της χώρας στην πρώτη θέση. Η Ελλάδα δεν έχει παρουσία στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή λίστα ως κορυφαίος προορισμός επιλέχθηκε η Κωνσταντινούπολη. Τη δεύτερη και τρίτη θέση στις δύο λίστες κατέλαβαν η Ρώμη και το Λονδίνο.

Στην παγκόσμια λίστα κατά σειρά προτίμησης ακολουθούν η Πράγα, το Μαρακές, το Παρίσι, το Ανόι, το Σιέμ Ριπ, η Σαγκάη, το Βερολίνο, η Νέα Υόρκη, η Φλωρεντία, το Μπουένος Αϊρες, η Βαρκελώνη, η Αγία Πετρούπολη, το Ντουμπάι, το Σικάγο, το Κέιπ Τάουν, η Μπανγκόκ, η Βουδαπέστη, το Σίδνεϊ, η Λισσαβώνα, το Τσιάνγκ Μάι και το Σαν Φρανσίσκο. Αντίστοιχα, στην ευρωπαϊκή λίστα ακολουθούν η Πράγα, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Φλωρεντία, η Βαρκελώνη, η Αγία Πετρούπολη, η Βουδαπέστη, η Λισσαβώνα, η Βενετία, η Μαδρίτη, το Αμστερνταμ, η Κρακοβία κ.ά.

Στην ελληνική λίστα, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα Χανιά και ακολουθούν κατά σειρά προτίμησης τα Φηρά, το Ημεροβίγλι, η Οία, το Τσιλιβί Ζακύνθου, η Χερσόνησος, το Ρέθυμνο, η Πάργα και η Νάουσα (Πάρος).