Στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς η Αθήνα

Στους 25 κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς η Αθήνα

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα περιλήφθηκε στους 25 κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2014 σύμφωνα με σχετική λίστα της διεθνούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας Tripadvisor, η οποία καταρτίστηκε με βάση τις κριτικές των χρηστών της. Ειδικότερα, η Αθήνα –που αποτέλεσε τη μοναδική παρουσία στην ευρωπαϊκή λίστα– κατατάχθηκε στη δέκατη όγδοη θέση, ενώ στην ελληνική λίστα με τους 10 κορυφαίους προορισμούς της χώρας στην πρώτη θέση. Η Ελλάδα δεν έχει παρουσία στη λίστα με τους 25 κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως. Τόσο στην παγκόσμια όσο και στην ευρωπαϊκή λίστα ως κορυφαίος προορισμός επιλέχθηκε η Κωνσταντινούπολη. Τη δεύτερη και τρίτη θέση στις δύο λίστες κατέλαβαν η Ρώμη και το Λονδίνο.

Στην παγκόσμια λίστα κατά σειρά προτίμησης ακολουθούν η Πράγα, το Μαρακές, το Παρίσι, το Ανόι, το Σιέμ Ριπ, η Σαγκάη, το Βερολίνο, η Νέα Υόρκη, η Φλωρεντία, το Μπουένος Αϊρες, η Βαρκελώνη, η Αγία Πετρούπολη, το Ντουμπάι, το Σικάγο, το Κέιπ Τάουν, η Μπανγκόκ, η Βουδαπέστη, το Σίδνεϊ, η Λισσαβώνα, το Τσιάνγκ Μάι και το Σαν Φρανσίσκο. Αντίστοιχα, στην ευρωπαϊκή λίστα ακολουθούν η Πράγα, το Παρίσι, το Βερολίνο, η Φλωρεντία, η Βαρκελώνη, η Αγία Πετρούπολη, η Βουδαπέστη, η Λισσαβώνα, η Βενετία, η Μαδρίτη, το Αμστερνταμ, η Κρακοβία κ.ά.

Στην ελληνική λίστα, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνουν τα Χανιά και ακολουθούν κατά σειρά προτίμησης τα Φηρά, το Ημεροβίγλι, η Οία, το Τσιλιβί Ζακύνθου, η Χερσόνησος, το Ρέθυμνο, η Πάργα και η Νάουσα (Πάρος).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή