Λα Ρεπούμπλικα: «Ενθουσιώδης η υποδοχή των επενδυτών στο ελληνικό ομόλογο»

Λα Ρεπούμπλικα: «Ενθουσιώδης η υποδοχή των επενδυτών στο ελληνικό ομόλογο»

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η επιστροφή της Ελλάδας, μετά από τέσσερα χρόνια, γιορτάζεται από τις αγορές με έκρηξη της ζήτησης», γράφει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι «η υποδοχή των επενδυτών ήταν ενθουσιώδης, με την προσφορά να ξεπερνά κατά είκοσι φορές την ζήτηση» και την απόδοση να διαμορφώνεται στο 4,75%, σαφώς σε πιο χαμηλά επίπεδα από το 6,1% του 2010, πριν, δηλαδή, «η θύελλα του δημόσιου χρέους πλήξει τον Παρθενώνα».

Η Λα Ρεπούμπλικα τονίζει, επίσης, ότι «πρόκειται για το πρώτο βήμα ενός ευρύτερου σχεδίου που θα πρέπει να επιτρέψει στην Ελλάδα να εξασφαλίσει πέντε δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου και να κλείσει, με τον τρόπο αυτό, πιθανές τρύπες του προϋπολογισμού της».

Ο αρθρογράφος της Λα Ρεπούμπλικα Έτορε Λιβίνι υπογραμμίζει, παράλληλα, ότι «από την μία, η δημόσια οικονομία εξυγιάνθηκε, όπως παραδέχθηκε η ιδιαίτερα προσεκτική Τρόικα και όπως αποδεικνύεται συγχρόνως και από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Από την άλλη, όμως, η κατάσταση, σε κοινωνικό επίπεδο, είναι καταστροφική, με την ανεργία η οποία αγγίζει σχεδόν το 28% και τους Έλληνες να έχουν χάσει το 30% της αγοραστικής τους δύναμης».

Η ιταλική εφημερίδα θεωρεί, τέλος, πως «για να μπορέσει να βγει οριστικά από την κρίση, η Αθήνα θα χρειαστεί, πολύ πιθανώς, ένα νέο κούρεμα του δημόσιου χρέους της».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή