Χρηματοδότηση έργων σε δήμους από το Πράσινο Ταμείο

Χρηματοδότηση έργων σε δήμους από το Πράσινο Ταμείο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ένταξη στα χρηματοδοτικά προγράμματα του 2014 έργων ύψους 4,8 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε χθες το Πράσινο Ταμείο. Πρόκειται κατ’ αρχάς για τη χρηματοδότηση 19 δήμων για την εγκατάσταση, αναβάθμιση, οργάνωση ή/και διαχείριση χώρων στάθμευσης (προϋπ. 1,7 εκατ. ευρώ). Ανάμεσα σε αυτούς οι Δήμοι Κατερίνης (230.000 ευρώ), Νεάπολης-Συκεών (128.000 ευρώ), Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων (150.000 ευρώ), Λαμιέων (100.000 ευρώ). Επίσης θα χρηματοδοτήσει 15 έργα σε 14 νησιωτικούς και ακριτικούς δήμους (1,14 εκατ. ευρώ), κυρίως για την προμήθεια κάδων απορριμμάτων και τον εξοπλισμό για παιδικές χαρές. Τέλος, θα διαθέσει στον Δήμο Αιγιαλείας 436 χιλ. ευρώ για την αγορά διατηρητέου ακινήτου επί των οδών Καποδιστρίου και Μεσσηνέζη, και 1,5 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση του προγράμματος πρόληψης λαθροϋλοτομιών. Επίσης, το Πράσινο Ταμείο ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόκτησης τριών κοινόχρηστων χώρων:

• Στον Δήμο Ιλίου, χώρος έκτασης 2.865 τ.μ., επί των οδών Χασιάς και Φλέβας, για τη δημιουργία πλατείας (1 εκατ. ευρώ).

• Στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, χώρος έκτασης 1.084 τ.μ., σε εφαρμογή ρυμοτομικού σχεδίου (281.840 ευρώ).

• Στον Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, χώρος έκτασης 211 τ.μ., επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (42.210 ευρώ), για τη δημιουργία παιδικής χαράς.

Γενικά η απόκτηση νέων κοινόχρηστων χώρων, που ήταν ο λόγος δημιουργίας του Πράσινου Ταμείου, απορροφά πλέον ένα μικρό κομμάτι της χρηματοδότησής του. Αντίθετα, ολοένα και αυξανόμενη είναι η κάλυψη, από το Πράσινο Ταμείο, κάθε είδους αναγκών των δήμων σε εξοπλισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή