Reuters: Αναμένεται κι άλλη υποχώρηση της απόδοσης των νέων ελληνικών ομολόγων

Reuters: Αναμένεται κι άλλη υποχώρηση της απόδοσης των νέων ελληνικών ομολόγων

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όταν αρχίσει η διαπραγμάτευσή των νέων 5ετών ελληνικών ομολόγων, η απόδοσή του αναμένεται να κινηθεί ακόμη χαμηλότερα από την τιμή έκδοσης, εκτιμά δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Όπως ανέφεραν πηγές από τράπεζες που ήταν αρμόδιες για τη διαχείριση της έκδοσης, η διαπραγμάτευση των ομολόγων έχει ήδη ξεκινήσει εξωχρηματιστηριακά, και οι αποδόσεις είναι χαμηλότερες από το 4,95% της έκδοσης.

Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς επιφυλάσσονταν, κατά το Reuters, να πάρουν θέση, όταν θα εμφανίζονταν οι τιμές των ομολόγων στις οθόνες της διαπραγμάτευσης. Αυτό αναμένεται να γίνει σήμερα, αλλά εξαρτάται από το πότε τα ομόλογα θα παραδοθούν στους αγοραστές τους, αναφέρει το δημοσίευμα.

Τα 5ετή ελληνικά κρατικά ομόλογα διατέθηκαν χθες, και αντλήθηκε ποσό ύψους 3 δισ. ευρώ, με μαζική υπερκάλυψη της πρώτης αυτής έκδοσης κρατικών ομολόγων μετά από 4 χρόνια.

Ορισμένοι χρηματιστές έθεταν ως στόχο μια απόδοση χαμηλότερη κατά 15 μονάδες βάσης (0,15 της ποσοστιαίας μονάδας) από το 4,95%, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι οι τιμές των ομολόγων -που κινούνται αντίστροφα από τις αποδόσεις τους- θα έκαναν ράλι με την έναρξη της διαπραγμάτευσής τους στη δευτερογενή αγορά.

Πάντως, σημειώνεται ότι αναλυτής της γερμανικής Commerzbank δήλωσε ότι τα 20 δισ. ευρώ για εντολές αγορών δεν αντανακλούν την πραγματική ζήτηση, καθώς οι επενδυτές έχουν την τάση να αυξάνουν τις εντολές τους για να διασφαλίσουν ότι τελικά θα λάβουν ένα καλό μερίδιο της έκδοσης.

Την ίδια στιγμή, η ζήτηση για τα 10ετή ελληνικά κρατικά ομόλογα ήταν σήμερα ήπια, με τις αποδόσεις τους να αυξάνονται κατά 6,5 μονάδες βάσης στο 6,04%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή