Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ και ELA τον Μάρτιο

Μειώθηκε η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από ΕΚΤ και ELA τον Μάρτιο

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Yποχώρησε σημαντικά η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ και τον μηχανισμό παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) τον Μάρτιο. Όπως προκύπτει από την μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος ο δανεισμός των ελληνικών τραπεζών από τους παραπάνω μηχανισμούς μειώθηκε στα 60,7 δισ. ευρώ από 67,96 δισ. ευρώ που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά από την ΕΚΤ οι ελληνικές τράπεζες φαίνεται ότι έχουν αντλήσει 57,8 δισ. ευρώ από 59,4 δισ. ευρώ το Φεβρουάριο, ενώ ο δανεισμός τους από τον (ακριβότερο) ELA περιορίστηκε στα 2,9 δισ. ευρώ από 8,56 δισ. ευρώ αντιστοίχως.

Εκτιμάται ότι η έξοδος των ελληνικών τραπεζών στις αγορές, μετά την επιτυχή έξοδο του Δημοσίου, με εκδόσεις εταιρικών ομολόγων (πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η Τράπεζα Πειραιώς η οποία άντλησε με ομολογιακή έκδοση 500 εκατ. ευρώ), θα περιορίσουν περαιτέρω στους προσεχείς μήνες την εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή