Ο. Κεφαλογιάννη: Με ‘μοχλό’ την Αθήνα η ανάπτυξη του τουρισμού

Ο. Κεφαλογιάννη: Με ‘μοχλό’ την Αθήνα η ανάπτυξη του τουρισμού

1' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σημασία της ανάδειξης της Αθήνας ως βασικού μοχλού προβολής και ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο «2ο Travel Trade Athens Workshop και Forum», στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών.

Αφού εκτίμησε ότι και φέτος θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό, η υπουργός στάθηκε στον προορισμό της πρωτεύουσας και υπογράμμισε ότι στόχος όλων είναι να γίνει η Αθήνα μητροπολιτικό κέντρο τουρισμού, με αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών. «Η Αθήνα είναι ο καθρέφτης της χώρας. Οφείλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, να εκσυγχρονίσουμε το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της πρωτεύουσας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι το σχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την Αθήνα θέτει στόχο την κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, αλλά και την ενεργή συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. «Αποφασίσαμε να βάλουμε και πάλι την Αθήνα στον χάρτη διεθνών εκδηλώσεων. Η Αθήνα να γίνει και πάλι πόλη θετικών ειδήσεων» τόνισε και ανέφερε: «την επόμενη εβδομάδα, φιλοξενούμε στην Αθήνα και τους Δελφούς το διεθνές συνέδριο της διεθνούς ομοσπονδίας κινηματογραφιστών, όπου οι μεγαλύτεροι διευθυντές φωτογραφίας του κόσμου θα βρίσκονται στην πόλη μας». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η πρωτεύουσα δεν χρειάζεται κινήσεις εντυπωσιασμού και επιφανειακές προσεγγίσεις, αλλά χαμηλούς τόνους και ουσιαστικές παρεμβάσεις.

Στις παρεμβάσεις τους για τον προορισμό της Αθήνας, τόσο ο γενικός διευθυντής της «Μεγάλης Βρετανίας», Τιμ Ανανιάδης που εκπροσώπησε την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής (ΕΞΑΑ), όσο και ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ, Αλέξανδρος Λαμνίδης, υπογράμμισαν ότι η Αθήνα επιστρέφει στη διεθνή τουριστική σκηνή, κάνοντας λόγο για σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης.

Μάλιστα, ως καθοριστικό παράγοντα για την αύξηση της τουριστικής κίνησης στην Αθήνα έκριναν την ασφάλεια του προορισμού. Αν και η Αθήνα, όπως τονίστηκε, στατιστικά είναι στην κορυφή της λίστας των ασφαλών προορισμών, ωστόσο η αντίληψη της ασφάλειας δεν είναι ίδια για πολλές αγορές του εξωτερικού στις οποίες απευθύνεται η Ελλάδα.

«Στατιστικά, η Αθηνά είναι η πιο ασφαλής πόλη, αλλά η αντίληψη είναι διαφορετική. Εκεί θα πρέπει να γίνουν κάποιες ενέργειες με την προώθηση της Αθήνας και να περάσει η έννοια της ‘ασφαλούς χώρας’», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαμνίδης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή