Προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

Προσφυγή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ακύρωση του διαγωνισμού πώλησης του λιμένα Πειραιώς (ΟΛΠ) ζητούν τέσσερις συλλογικοί φορείς του Πειραιά από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η προσφυγή που κατατέθηκε στο ΣτΕ συνυπογράφεται από τις διοικήσεις του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά και της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ).

Σύμφωνα με τη σχετική προσφυγή, «οι δημοσίου δικαίου αρμοδιότητες που έχουν ανατεθεί στην Α.Ε. ΟΛΠ μέσα από πλέγμα των νομοθετικών διατάξεων δεν μπορούν να εκχωρηθούν και να συνεχίσουν να ασκούνται από την εταιρεία στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης». Και αυτό γιατί, όπως αναφέρεται στην προσφυγή, ο διαγωνισμός παραβιάζει τους κανόνες δημοσιότητας και τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης, αφού οι όροι του δεν δημοσιεύθηκαν ούτε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ούτε στην επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επίσης, στην προσφυγή αναφέρεται ότι παραβιάζεται η αρχή της διαφάνειας λόγω της απόκρυψης των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη σύμβαση παραχώρησης, προσθέτουν οι φορείς.

Στο μεταξύ, κατά της πώλησης του ΟΛΘ τάχθηκε χθες και ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιάννης Ιωαννίδης. «Με περιφερειάρχη Ιωαννίδη, δεν περνάει η πώληση του λιμανιού», δήλωσε χθες ο υποψήφιος της Ν.Δ. για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Γιάννης Ιωαννίδης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η πώληση των μετοχών δεν είναι η ενδεδειγμένη λύση και πρότεινε για την αποκρατικοποίηση του ΟΛΘ την εφαρμογή του μοντέλου Cosco που υφίσταται στον Πειραιά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή