Στο επίκεντρο ανεργία και δημοσιονομικά

Στο επίκεντρο ανεργία και δημοσιονομικά

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δημοσιονομική πειθαρχία και η αντιμετώπιση της ανεργίας ήταν τα δύο σημαντικότερα ζητήματα της άτυπης συνάντησης της Επιτροπής Προϋπολογισμού του Συμβουλίου της Ε.Ε. που έλαβε χώρα στο Ζάππειο Μέγαρο χθες στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας.

Στην τοποθέτησή του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, ανέπτυξε το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί από την Επιτροπή Προϋπολογισμού της Ε.Ε. κατά την ελληνική προεδρία και ανέλυσε τη θεματολογία της άτυπης συνάντησης. Οπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι «οι δύο θεματικές ενότητες της συνάντησης, η δημοσιονομική πειθαρχία και η αντιμετώπιση της ανεργίας, συνιστούν βασικές προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας».

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας εστίασε αφενός στην ανάγκη εξορθολογισμού του προσωπικού στις αποκεντρωμένες δομές της Ε.Ε. και αφετέρου στο γεγονός ότι τα μη αποδεκτά υψηλά επίπεδα της ανεργίας στους νέους σε ορισμένα κράτη-μέλη, ιδίως στην Ελλάδα, απαιτούν αποφασιστική δράση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, όπως και στοχευμένα μέτρα και ενεργητικές πολιτικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή